dagboek > overzicht
Dagboek november 2011Bekiek hele maand 
 
18 november om 09:43
 
Rocke met Anne Hoogendoorn in De Walrus


Op 2 desember anstaande sal Anne Hoogendoorn har CD Sugary presenteare in Grand Café De Walrus. Meiske Anne was tegare met har moeke ok anwezech tidens de feestleke bijeenkomst fan SNITTERKLAAS op solder fan De Weduwe Joustra. Met andere woarden Snitteraars allemaal op 2 desember naar Anne in de Walrus. Hierbij al fast de noadege info over Anne en har bysondere optreden in ut hartsje fan Sneek.

Tijdens de één na laatste Liveshow nam Anne Hoogendoorn onder daverend applaus en zichtbaar geëmotioneerd afscheid van The Voice of Holland. Met dit applaus kwam er een einde aan een heftige en hectische periode voor de “kleine opdonder uit Friesland”, zoals Jeroen van der Boom, haar coach bij TVOH, Anne noemde.

Nu, bijna een jaar later heeft deze rockchick haar eerste album uitgebracht, waarin veel van de emoties en gedachten zijn verwoord in prachtige ballads en wat ruigere rocknummers.

Na eerst een week geslapen te hebben, stond er een gepassioneerde Anne op, die vastbesloten was haar zangcarričre nu voorgoed op de rails te zetten. Natuurlijk bleek een halve finaleplaats in het meest populaire TV programma ooit, geen geplaveide weg te betekenen en moesten er onderweg af en toe flinke tegenvallers geďncasseerd worden. Maar Anne hield haar droom vast en ging samenwerken met Rogier Trampe van de Key Studio’s in Akkrum. Rogier en Anne gingen op zoek naar bandleden en vonden topmuzikanten die haar hielpen bij het schrijven en uitvoeren van haar eigen nummers.

Het Diabetes Fonds sloot Anne in haar armen en zag in haar een nieuwe ambassadeur. Anne heeft al Diabetes sinds ze 12 is en heeft hier bewust geen melding van gemaakt tijdens haar deelname aan TVOH. Maar veel jongeren zien een voorbeeld in haar, hoe je ondanks je Diabetes toch je droom kunt bereiken. Binnen het Diabetes Fonds heeft Anne haar eigen fonds: het Anne Fonds, waar ze zich voor inzet. Hiervoor neemt ze cheques in ontvangst, treedt op voor collectanten of sympathisanten en roept het publiek op een sms te sturen voor haar fonds.

Eigenwijze Anne besloot haar hele muziekproject in eigen beheer te doen, om zodoende onafhankelijk te kunnen werken en haar album zo te laten worden zoals ze het in haar hoofd heeft.

Anne’s leven heeft een compleet andere wending genomen, maar ze geniet met volle teugen. Als “Nieuwe Fries” is ze volledig thuis in deze prachtige provincie en de Friezen zijn trots op haar. Doutzen Kroes twitterde tijdens de Liveshow: “trots op us frysk famke”.

Daarom viert Anne de release van haar album in de Walrus, Sneek. Het wordt een spetterend feest met als extra gasten de vriendinnen van The Voice of Holland Meike van der Veer en Joan Franka. Ook zal Friese rockzangeres Mink een optreden verzorgen. Anne heeft het feest zelf georganiseerd en is op pad gegaan om bedrijven warm te maken voor haar releaseparty. Aangestoken door haar enthousiasme besloten deze bedrijven mee te doen en zodoende staat Sneek op 2 december een geweldig feest te wachten.