dagboek > overzicht
Dagboek desember 2011Bekiek hele maand 
 
16 desember om 19:03
 
HUUB MOUS in Sneek!

Mňrrenmiddach is angry-old ( nou ja...) man HUUB MOUS út 058 even onder de minsen in Sneek! HUUB MOUS sal de openingstoespraak houwe fan de BAS- protest ekspo.

Miskyn gaan ik der wel even naar toe, want Huub kan ut moai opsęge. Spitech dat su'n man noait fan Liwwarden los komt...!


BAS-kunstenaars en cultuurbeleid

Het cultuurbeleid van deze regering is – laten we het vriendelijk omschrijven – nogal onevenwichtig. Akkoord, het gaat economisch niet geweldig, er moet dus bezuinigd worden. Maar om op cultuur twee keer zo veel te bezuinigen als op andere sectoren – dat lijkt op minachting voor de plaats van de kunst in de samenleving. Kunst is meer dan een aardige decoratie aan de muur of een onderhoudend deuntje op de autoradio. Kunst in welke vorm ook is een sterke bewustwording en verrijking van de zo unieke mens, die meer is dan een productiemiddel. Daarbij komt dat de aanwezigheid van kunst voor een stad en regio een belangrijke vestigingsvoorwaarde is.

De Stichting Beeldend Aktief Sneek (BAS) heeft daarom aan de bij haar aangesloten kunstenaars gevraagd hun visie te geven op het cultuurbeleid van deze regering. De respons was overweldigend, het thema leeft duidelijk. Negenentwintig kunstenaars geven op geheel eigen beeldende wijze hun reactie op het beleid.

De opening vindt plaats op zaterdag 17 december a.s. om 16.00 uur. Openingswoord door Huub Mous.

De expositie is te bezichtigen van 17 december t/m 24 januari 2012 in galerie BAS te Sneek (op de hoek van de Marktstraat). U bent van harte welkom.