dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2012Bekiek hele maand 
 
4 jannewary om 12:39
 
Hayo Apotheker krijt fandaach de amtsketting om

Fanmiddach om 15.45 uur fynt de offisjele beëdiging plak fan drs. Hayo H. Apotheker as burgemeester fan Súdwest – Fryslân. Dy beëdiging fynt plak in un bysňndere raadsbijeenkomst deur de Kommissaris fan de Koaningin de hear John. A. Jorritsma. Ik bin heel benijd ňf der nou al un nieuwe amtsketting is, want je kanne ut nyt make om Apotheker de ouwe ketting fan Staveren om ’e nekke te hangen. Ik gaan trouwens nyt naar offisjele plechtechheid toe en ok op ’e nieuwjaarsresepsy sal ik skittere deur afwezechheid. Dy fan de VSZ & de HIS hew ik gister ok bewust skiëte laten. Ik fyn ut allemaal wel even bęst.

Hayo Apoptheker hew ik allang felisiteard met syn benoeming en nieuwjaarsresepsy fyn ik su langsamerhaan su freeslek 2011, dat ik pas. In ut laast ferskenen nummer fan Ondernemend Súdwest-Fryslân hew ik un groat interview met de earste burger fan de gemeente. Omdat nyt iederéén dat blad leest, haal ik de fňlgende passaazje hier nňch mar wear us an. Ut gaat o.a. over de sichtbaarheid fan kolleezje-leden, de burgemeester in ut bysonder:


“ De ervaring leert dat je bij een herindelinggemeente toch zeker twee jaar nodig hebt om het hele ‘spul’ op de rails te krijgen. Van vijf gemeenten naar één gemeente toe is keihard werken. Als ik in Koudum ben, kun je bijvoorbeeld in Sneek niet zien wat ik daar doe. Omgekeerd geldt precies hetzelfde. Ik wil overigens graag dat mensen ons benaderen, we hebben als collegeleden allemaal wel een halfuurtje over in onze agenda’s. Benader ons, dienstverlening daar gaat het om, burgers en ondernemers mogen dat van ons als bestuurders verwachten. Natuurlijk is het hele bestuurlijke team in opbouw en de vele gesprekken die ik en de andere collegeleden gevoerd hebben zullen nu verzilverd moeten worden. Over mijn zichtbaarheid als burgemeester wil ik nog wel kwijt dat ik op mijn 61ste niet meer elke dag op de voorpagina van de krant hoef. Ik wil op deze leeftijd veel liever overkomen als een ervaren bestuurder die ervaring en ideeën graag wil overbrengen.”

Hayo Apotheker un fijne middach toewęnst, we sien mekaar wel wear us op un ander plak as in Drielst…In Sneek befoarbeld!