dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2012Bekiek hele maand 
 
8 jannewary om 12:35
 
Apotheker: Stoomtrein zou wel eens interessantste lijntje Nederland kunnen worden!


Klok stasjongebou in Sneek: ut het fijf foar 12 weest!


Eén fan myn faste rituelen op sundachmňrren is ut lezen fan ferskillende krante-bijlages. De Sneinspetiele, ‘ Weekblad foar Fryslân ’ fan ut Friesch Dagblad is der één fan. Der staan faak prima interviews en ferhalen in. Hinne Bokma had oulopen week un interview met de kersverse burgemeester fan de gemeente Súdwest-Fryslân. Ik haal twee opfallende kwotes an út ut gesprek. De earste gaat over un privé angelegenheid fan Apotheker. “ Apotheker heeft zijn hele leven al wat gehad met die combinatie van stad en platteland. Hij groeide zelf op in een dorp en werkte later in de grote stad. Nu woont hij nog in Sneek maar hij is, zegt hij, op zoek naar een woning in het plattelandsgebied. ” Moai dat Apotheker dy frijheid het!

Un tweede opfallende passaazje út ut interview gaat over de plannen foar un stoomtrein, dy’t in de anloopfase fallyt ging. Súdwest-Fryslân had toen al 4 ton investeard in de stoomtrein. “ Spijtig dat het zo gelopen is, vind Apotheker, maar hij benadrukt dat het de moeite waard is om over de mogelijkheid van die plannen te blijven nadenken. ‘ Het zou wel eens het interessantste lijntje van Nederland kunnen worden ”, seit de burgemeester.
Dat nadenken het nou lang genoech duurt! Ik bin benieuwd ňf kuratňr Verdonk dizze week de belanghewwenden an de onderhandelingstafel krijt. Der salle nou écht spikers met koppen slagen wurde mutte. Un ' Hayo Glossy ' is aardech en un prima pee er foar de gemeente, mar su langsamerhaan wil ik un daadkrachtege burgemeester sien. Kedekkedeng!!