dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2012Bekiek hele maand 
 
16 jannewary om 16:31
 
Humphrey's definityf in Hotel Ozinga: in't foarjaar open!


Fandaach offisjeel de befestiging kregen dat Humphrey's in de foarmalege Stadsherberg fan Jikke van der Horst - Ozinga komt! Hierbij ut bericht!

Nieuwe toekomst voor Hotel Ozinga in Sneek. Lange tijd heeft het eens vermaarde Hotel Ozinga in Sneek staan te wachten op een nieuwe bestemming. Nu staat het beeldbepalend pand aan de Lemmerweg voor een mooie toekomst als Humphrey’s Restaurant.

Enkele jaren geleden heeft Woningstichting de Wieren het voormalige Hotel Ozinga in Sneek gekocht met als doel behoud van een karakteristiek pand met een rijke historie. Gedurende lange tijd zwaaide Jikke Ozinga de scepter over het hotel-restaurant. Na aankoop van het pand heeft de Wieren zich steeds ingezet voor behoud van de horecafunctie.

De horecafunctie is voor de toekomst mogelijk gemaakt doordat Humphrey’s in Hotel Ozinga een restaurant gaat beginnen. Meer dan 20 jaar geleden werd in Nederland het eerste Humphrey's restaurant geopend. Kenmerkend voor de restaurants van Humphrey’s is een sfeervolle eetgelegenheid met als uitgangspunten: drie gangen, één prijs, een seizoenswisselende kaart en een gemoedelijke sfeer. In Friesland heeft Humphrey’s ook al een vestiging in Leeuwarden. De nieuwe vestiging in Sneek wordt de 21e in Nederland.

De komende tijd zal een nieuwe keuken bijgebouwd worden en wordt de binnenkant afgebouwd en geschikt gemaakt als restaurant. Voor deze aanpassingen is inmiddels een bouwvergunning aangevraagd en medewerking van de gemeente gevraagd. Na afronding van de werkzaamheden is Sneek een restaurant rijker - met 200 plaatsen en 100 buiten- dat 364 dagen per jaar geopend is. Het streven is om er voor te zorgen dat het restaurant in het voorjaar van 2012 de deuren kan openen.