dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2012Bekiek hele maand 
 
19 jannewary om 12:35
 
Prins Hendrikkade II


Prins Hendrikkade ( foto Harm Rozenberg )

Gister laaide de diskussy over de ( on-) feilechheid fan de Prins Hendrikkade wear even op, na un kollum fan Wim Walda op www.grootsneek.nl As reaksy plaatste ik ut PH kade fers dat ik in 2008 skreef. Feike Damstra, inwoaner fan de binnenstad en ok betrokken Sneker, laat ut nyt bij lekskoaien op’e bestuurders fan SWF, mar komt ok met foartstellen om ut e.e.a. te ferbeteren. Hij doët dat in un brief an ut kolleezje:


Sneek 18 januari 2012

Betreft: Verkeer en milieu

Geachte mevrouw Akkerman,

In februari wordt aan de gemeenteraad een kadernotitie aangeboden over o.a. het verkeer.
Graag wil ik u nog op een wonderlijke situatie attenderen in de stad Sneek.
Voor de gemeente SWF is het milieu en het verminderen van uitstoot een belangrijk punt.

Hoe kan het dan dat nog steeds de situatie bestaat dat je met de auto komende van de Jousterkade en af slaat naar de Bothniakade vervolgens gedwongen wordt om aan het einde van de Bothniakade de Hooiblokstraat in te moeten rijden en niet links af kan slaan naar de Harinxmakade?
Om het Sperkhem of de Singel te bereiken moet je aan het einde van de Hooiblokstraat verplicht rechtsaf slaan,doorrijden tot de rotonde in de Prins Hendrikkade en vervolgens terug rijden langs de Singel,afslaan naar de Kleine Palen en vervolgens weer de Harinxmakade afrijden.
Dit geeft veel onnodige verkeersbewegingen in het drukste gedeelte van het centrum,extra gereden kilometers en extra belasting voor het milieu.

Deze situatie is voortgekomen uit het verkeerscirculatieplan van Uw voorganger Dhr.D.Berg welk in de jaren tachtig nooit in zijn geheel is uitgevoerd met deze kromme situatie als gevolg.
Het is heel eenvoudig op te lossen,laat verkeer vanaf de Bothniakade gewoon weer links afslaan richting Harinxmakade, en geef het verkeer vanaf de Hooiblokstraat weer de gelegenheid om linksaf te kunnen slaan naar de Singel.

Een paar borden weghalen,een stukje bestrating aanpassen en je voorkomt hiermee onnodige verkeersdruk op plekken die al druk genoeg zijn.
Misschien kunt U ter plekke eens polshoogte nemen en met Uw eigen ogen aanschouwen wat voor een stomme onnodige situatie dit is.

Met vriendelijke groet,

Feike Damstra
Waterpoortsgracht 34
8601 EM Sneek