dagboek > overzicht
Dagboek mei 2012Bekiek hele maand 
 
10 mei om 11:41
 
Kollega Hans en syn maat Sipke komme met nieuwe klip!
Draai Je Om nieuwe single Hans & Sipke

Hans & Sipke hebben een nieuwe single uit. De single draagt de titel “Draai je om” en is de opvolger van “Ik mis je.” welke veel is gedraaid op de Nederlandse radio.

Hans Wempe en Sipke van der Hoop hebben elkaar eind jaren '80 leren kennen op de Pabo in Sneek. Ze speelden samen in de Friese versie van de musical Joseph and his amazing technicolor dreamcoat. De musical was in Friesland een groot succes.

Daarna zijn Hans & Sipke hun eigen weg gegaan. Hans heeft 20 jaar in een band gespeeld, heeft een eigen muziekstudio aan huis en heeft veel kinderliedjes geschreven voor o.a. Omroep Friesland.

Sipke heeft voor de Avro een tv-musical opgenomen, twee jaar in de theaterproductie Jeans gespeeld en in Broadway Boulevard gezongen naast o.a. Antje Monteiro.

In 2009 kwamen Hans en Sipke elkaar weer tegen tijdens een reünie van de Pabo. Ze besloten om samen muziek te gaan maken.

Tijdens hun optredens brengen ze vooral Nederlandstalige- en Engelstalige pop en ballads.

“Draai je om” is een cover van “More Than I Can Say” geschreven en uitgebracht door Sonny Curtis en Jerry Allisson in 1960. Het nummer is vooral bekend door de uitvoering van Leo Sayer uit 1980. Hans & Sipke hebben er een Nederlandse tekst op gemaakt en hopen er de Nederlandse hitlijsten mee te gaan veroveren.

“Draai Je Om” is uitgebracht door Blue Ocean Records. De clip staat inmiddels online en is binnenkort te bekijken via de clipzenders.

De track "Draai je om" is te downloaden bij de bekende downloadportals.