dagboek > overzicht
Dagboek mei 2012Bekiek hele maand 
 
30 mei om 21:35
 
OPENING EXPOSITIE BEELDEN IN STADHUISTUIN SNEEK


Vrijdagmiddag 8 juni 2012 om 16.00 uur wordt in de Gemeentelijke tuin (achter het Stadhuis) een ‘Beeldentuin’ expositie geopend. De ontvangst en de opening vinden plaats op het Waltaplein, ingang Marktstraat 5.
Het bijwonen van deze opening is voor iedereen vrij toegankelijk. De inrichting van de ‘Beeldentuin’ is in handen van Galerie BAS uit Sneek, Galerie & Kunstuitleen Peter Bax uit Sneek en Galerie Oosthem uit Oosthem.
De opening zal verricht worden door de wethouder van Cultuur van de Gemeente Súdwest Fryslân, Wigle Sinnema.

Dit is alweer voor het derde jaar dat er een zomerexpositie met beelden en objecten georganiseerd wordt. Dit vanuit het format de beeldentuin samen met galeries uit de gemeente Súdwest Fryslân in te richten. Het inrichten van een beeldentuin, een initiatief van gezamenlijke galeriehouders, vindt plaats op verzoek van de gemeente Súdwest Fryslân. Hiermee wil de gemeente tijdens de zomermaanden in de stad Sneek, naast alle activiteiten op het gebied van de watersport, zich cultureel onderscheiden in de regio. Dit voor inwoners van de hele gemeente, maar met name naar de vele toeristen die deze stad ’s zomers bezoeken. De initatiefnemers tonen zich tevreden over het gezamenlijk geleverde resultaat. Zij verwachten dat er dit jaar ook weer, evenals tijdens voorgaande edities, vele bezoekers op de beeldentuin af zullen komen.


Aan de derde expositie in deze opzet nemen de volgende kunstenaars deel:

Galerie BAS met als exposant Dries Reeder uit Drachten, die objecten in de combinatie van glas en metaal presenteert.

Galerie & Kunstuitleen Peter Bax met als exposanten Adri de Fluiter uit Sleen, exposerend met monumentale metalen objecten, Angčle Geuskens uit Menaam met een paauw van restmateriaal en Gert Jan Luimstra uit Scharnegoutum met stalen beelden.

Galerie Oosthem met als exposanten Jan Hofstra uit Tytsjerk met bijzondere objecten en Gerard Herder uit Boornbergum exposeert met objecten van hout en ijzer.

De expositie valt dagelijks te bezichtigen, gedurende de openingstijden van het Gemeentehuis en duurt van 8 juni t/m eind september 2012.