dagboek > overzicht
Dagboek júly 2012Bekiek hele maand 
 
12 júly om 16:18
 
KNRM demonstraties tijdens middagprogramma Vlootschouw Sneek

Sneek Promotion heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bereid gevonden tijdens het middagprogramma op vrijdagmiddag 3 augustus van de Vlootschouw Sneek diverse demonstraties uit te voeren op De Kolk bij de Waterpoort in Sneek. Ook zal er voormalig reddingsboot van de KNRM ‘Susanna’ meevaren in de Vloot met een dweilorkest.

Sinds 1824 redt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) mensen op zee en op het ruime binnenwater in Nederland. Er zijn in deze periode meer dan 70.000 personen behouden aan de vaste wal gebracht. Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM vanaf de oprichting er voor gekozen dit als zelfstandig opererende en ongesubsidieerde instelling te doen. De exploitatie wordt gedekt door enerzijds vrijwillige bijdragen van donateurs (de “redders aan de wal”) en sponsors en anderzijds door schenkingen, legaten en nalatenschappen, zonder deze steun zou er geen bestaansrecht zijn voor een Redding Maatschappij in Nederland.

Tijdens de Sneekweek wil de KNRM graag geďnteresseerden bekend maken met het voornamelijk vrijwilligerswerk van de Redding Maatschappij. Thans garandeert de Redding Maatschappij de inzet van meer dan 70 snelle reddingboten, gestationeerd op 45 reddingstations – van Cadzand in Zeeland tot de Eemshaven in Groningen – bemand door ongeveer 1000 gemotiveerde vrijwillige bemanningsleden en 10 beroepsschippers. Deze bemanningsleden zijn op ieder moment van de dag, 365 dagen per jaar, ongeacht de weersomstandigheden, paraat om uit te varen en het uitvaren kan geschieden vanwege de alarmeringen door de Nederlandse Kustwacht en de Meldkamers. Na alarmering van de bemanning via de zgn. P2000 pager zal de reddingboot (boten) binnen 10 minuten onderweg zijn. Ook vindt de strandbewaking op alle Friese Waddeneilanden thans plaats onder de verantwoordelijkheid van de lifeguards van de KNRM, een en ander in goede samenwerking met de betrokken gemeentes.