dagboek > overzicht
Dagboek júly 2012Bekiek hele maand 
 
12 júly om 16:32
 
Sneekweek Wielerronde in hartje Sneek

Op zaterdag 11 augustus klinkt op de Marktstraat het startschot voor de eerste Sneekweek Wielerronde. Het parcours, met start en finish op de Marktstraat, is uitgezet in het centrum van Sneek.

De coureurs (B-profs, Elite , Belofte en Amateurs) starten om 18.30 uur en zorgen voor een sportieve afsluiting van de jaarlijkse Sneekweek. Een groot gedeelte van de binnenstad is tijdens de wedstrijd met dranghekken afgezet. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek.
Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland is hoofdsponsor van de wielerwedstrijd. De Sneekweek Wielerronde wordt georganiseerd door Wielervereniging Snits in samenwerking met de KNWU en Stichting SWPO.

Wielervereniging Snits organiseert al veel wedstrijden in de hele provincie Friesland. Voorzitter Roel Vogelzang: “Deze ronde vervult een langgekoesterde wens: een wedstrijd in hartje Sneek gekoppeld aan de Sneekweek. Ons idee is enthousiast ontvangen door de gemeente Súdwest-Fryslân, de Sneeker zakenlieden, Sneek Promotion en VVV Sneek. Het maakt de Sneekweek nóg aantrekkelijker. We rekenen dan ook op veel toeschouwers.”