dagboek > overzicht
Dagboek júly 2012Bekiek hele maand 
 
13 júly om 09:57
 
Opbrengst Lekker Sneek voor Sneek Vaart - Zorgvakantie 2013


Het bestuur van de Stichting Ut in Sneek heeft besloten om de 10% van de opbrengst van de omzet van Lekker Sneek beschikbaar te stellen aan het project "Sneek Vaart - Zorgvakantie 2013".

Jan van Omme, bestuurslid van de Stichting, laat weten positief geraakt te zijn door het idee van een aantal enthousiaste Snekers om in november 2013 een week lang te gaan varen met een hospitaalschip, de Prins Willem Alexander, met oudere en mindervalide inwoners uit de regio Sneek/ Súdwest-Fryslân.

Van Omme daarover: "Momenteel is een werkgroep van vrijwilligers hard aan de slag om de puntjes op de i te zetten en om alle organisatorische aspecten verder uitgewerkt te krijgen. Een aantal horecaondernemers in Sneek heeft al toegezegd t.z.t. de werkgroep met raad en daad bij te staan".

Het bedrag wat voor het project is binnengehaald bedraagt € 2.700,--. Sandra Willemsen, één van de vrijwilligers die betrokken is bij de Stichting Sneek Vaart 2013 laat weten "bijzonder ingenomen te zijn met deze donatie, het betekent dat we de reissom voor de Sneker gasten op een acceptabel niveau kunnen houden".

De werkgroep presenteert zichzelf in september 2012 aan vrijwilligers die het wel zien zitten om een week te gaan varen met 50 gasten en 35 vrijwilligers uit Sneek (en de regio Súdwest-Fryslân). Bij die bijeenkomst zal ook de intensieve samenwerking met het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland nader worden uitgelegd. Zorggroepmanager Koert Biermann van het watersportziekenhuis van Nederland geeft aan, dat hij het een bijzonder project vindt: "Als Antonius Ziekenhuis verbinden wij graag onze naam aan dit project, wij staan in 2013 borg voor de zorg aan boord van Sneek Vaart - Zorgvakantie 2013".