dagboek > overzicht
Dagboek september 2012Bekiek hele maand 
 
14 september om 16:26
 
UPDATE Parkeare Boschplein

Op'e site fan www.grootsneek.nl lees ik ut onderstaande bericht. Ik fal hast fan myn stoël fan ferbazing! Ondertussen wurdt der op twitter al heel wat afsnittert over ut blog wat ik earder skreef en over de berichtgeving op www.grootsneek.nl

Bakkerinne Nyncke Posthuma fan ut Sint Antoniusplein wreef ok us in de ogen toen se ut bericht over ut gratis parkearen in de Boschgrazy las.

Posthuma, ok nňch us lid fan ut bestuur fan de Vereniging Sneeker Zakenlieden, twitterde: ' Moeten we nu in Sneek alweer een #broodjeaap verkopen? Waarom op boschplein gratis parkeren en het Stantoniusplein betaald? @GemeenteraadSWF '

Bericht op www.grootsneek.nl


De Vereniging van Sneeker Zakenlieden is niet gekend in het collegebesluit van 28 augustus om 10.000 gratis uitrijkaarten uit te delen in oktober om de parkeergarage aan het Boschplein te promoten en de bezettingsgraad omhoog te brengen. Dit in tegenstelling tot wat het besluit van het College vermeldt: Het college besluit: a. 10.000 uitrijkaarten Boschpleingarage te verstrekken ter stimulering gebruik van de nieuwe garage; b. uitgifte van de uitrijkaaarten in samenspraak met de VSZ en gemeente af te stemmen en te communiceren; c. totaal € 20.000,00.


Dat verklaarde VSZ voorzitter Jan Brinksma naar aanleiding van het artikel in de LC en op Grootsneek over dit onderwerp. “Ik schrok hier echt van” aldus Jan Brinksma, “toen ik het las. We hebben momenteel een constructief overleg met de gemeente over de harmonisatie van het parkeerbeleid, maar dit is erg jammer. We zien in de binnenstad sinds de verhoging van de parkeertarieven vorig jaar steeds meer lege plaatsen, terwijl ook het aantal lege plaatsen op de transferpunten (parkeerterreinen net buiten het centrum) stijgt.

Daarnaast loopt het aantal bezoekers aan het winkelcentrum van Sneek terug. Vandaar dat deze actie ons onplezierig verrast. Als VSZ dachten wij mee te denken over alternatieven, oplossingen voor de centrale problematiek dat er een tekort is van drie ton euro op de parkeerbegroting en dan komt dit besluit van 28 augustus je rauw op je dak vallen”. “Dit is een gemiste kans”aldus een teleurgestelde Brinksma.