dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
8 desember om 13:37
 
Ut hearleke saterdach in desember

Specsavers trakteart in ut sentrum fan Sneek!


Fanmňrrenfroech nňch ferlate Sinteklaasinkopen in de stad deen. Onder ideale winterse wearsomstandechheden. Alles liekt fleureger met su’n hearlek wintersontsje an de hemel. Op ut Skaapmerkplein kreech ik lekker poeiermelk en un cupcake fan Specsavers, dy’t un nieuwe winkel op ut Oasterdyk opend het. Ut maakt mij fleurech! Sien dan ok dat dy nieuwe brilletoko foar un haanfol minsen faktures het! Kiek dat kan de stad brúke!

Parfumerysaak Ici Paris in ouwe pand Hindelooper Kamer

Op ut Oasterdyk sien ik ok dat in ut ouwe pand fan de Hindelooper Kamer folop aktiviteit is. Ik knip un foto en denk ok hier posityf: un moaie nieuwe bestemming, prachtech fňrmgeven! In myn achterhoofd wel de gedachte hoe’t Marinus van Loon fan Drogisterij Meindersma de komst fan Parfumerie Ici Paris siet. Ik hew wel us ergens lezen dat mear fan utselde soms ok fersterkend werkt. Ik hoop ut fan harte!


At ik thús kom en op’e site www.grootsneek.nl lees over de ferbouwing fan de parfumery saak, frňns ik de wenkbrauwen. Ut gaat over bouperikelen bij utselde pand. Ik kan ut mij amper indenke dat de toesichthouwers fan de gemeente su an ut miereneuken binne. Walda op syn site: “ Maar de gemeente is niet akkoord met de gang van zaken. Van den Oever had de originele vloer van estriken moeten handhaven. Een steekhoudend argument denk je dan. Totdat je hoort dat hij wel een volledig betonnen vloer had mogen maken, maar dat de estriken vloer (met daarover een laagje plastic) onder die betonnen vloer gehandhaafd hadden moeten worden. Dat moet dus eerst geregeld worden en wel voor de opening, die op volgende donderdag is gepland. Op straffe van een dwangsom. Dat houdt dus in dat met een grote kango zaterdag 16 m2 meter net gelegde betonnen vloer er uit moet, de estrikken moeten worden gelegd en daarover weer een nieuwe betonnen vloer mag worden gestort. En dat terwijl de winkel al volledig is ingericht.”

Walda kan gyn kommentaar fan de gemeente krije. Ik gaan der dus ok achteran om un reaksy los te krijen. At ik met wethouwer Wigle Sinnema twitter komt dy ok nyt ferder as: “ Dag Henk, Ik soe sa net witte wat hjir precies oan 'e hân is.” Su’n reaksy fyn ik anders nyt su raar op un frije saterdach! Ik hew wethouwer Maarten Offinga beld. Krij de voicemail fan de wethouwer. Skiet nyt op. Ok wethouwer Leo Pieter Stoel geeft gyn andere azem as de voicemail. Man genyt fan ut fraaie winterwear!

Bij Offinga bin ik un bitsje kritiser, ommers hij is de man fan de fňlgende kwote: “ Het doel voor ambtelijk bestuur is een ‘ doorpakmentaliteit ’ en dat moet resulteren in een beschikbaarheid van 24 uur zodat de burger sneller antwoord krijgt op zijn vragen.”

Mar de dach is nňch nyt foarbij! At der als nňch kommentaar komt, dan leze jum ut hier!