dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
9 desember om 21:07
 
Kerstconcert Harmonie met kamerkoor

Nňch twee weken naar skoal, un drukke mar oh su'n nofleke en gesellege perioade. Ondertussen wurdt der in dizze weken alles an deen om de donkere dagen foar de kerst deur te kommen. Ik mach dan wel un sundachskyn weze, ik besef om'e bliksem wel dat der ok genoech minsen binne dy't niks hewwe mutte fan de desembermaand. Tňch gaan ik dwars teugen alles in met ut plaatsen fan nieuws út myn eigen leefweareld. Múzyk, al is ut mar pasyf, fyn ik kear op kear wear un kado węr't ik blij fan wurdt. Sukrekt kreech ik ut persbericht fan kerstkonsert fan de Sneker Harmonie.
Ik bin graach un posityf digitaal deurgeeflúkje!


Het Bolswarder kamerkoor Con Amore Musica is zondagmiddag 16 december gast op het kerstconcert van Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek in de Grote- of Martinikerk van Sneek. Het concert begint om 16.00 uur en de entree is 5 euro.

Con Amore Musica is in 1981 opgericht in Witmarsum en heeft nu als standplaats Bolsward. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerben van der Veen en telt 27 leden die uit alle windstreken van Fryslân komen. Het koor zingt samen met de Harmonie onder meer ‘Ik kniel aan uwe kribbe neer’ en de Gregoriaans klinkende ‘Introďtus voor Kerst’ van Jacob de Haan.

Con Amore Musica zingt solo verder het Omnis una van Urmas Sisask, Jou ús dreamen van Jan de Jong, O Magnum Mysterium van Gerben van der Veen, Kuttun Kantak van Javier Busto, Ett Nyfött Barn van Robert Sund en My dancing day van Bob Chilcott. De 45 leden tellende Sneker fanfare, gedirigeerd door Piet Visser, brengt enkele populaire kerstwerken en begeleidt de samenzang, die ter afwisseling in het programma opgenomen is.