dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
11 desember om 07:30
 
Antwoard fan de wethouwer over ICI Paris

Fanmňrren sat de fňlgende mail in myn digitale pňstbus. Ik nim de brief in syn geheel over. Sien eardere blogs over ut onderwerp!


" Er is een omgevingsvergunning verleend voor de verbouw van het pand Oosterdijk 10 te Sneek. Het betreft hier een Rijksmonument. De omgevingsvergunning behelst dan ook toestemming voor het restaureren, verbouwen en gedeeltelijke nieuwbouw van een rijksmonument.

Aan de vergunning is een aantal voorwaarden gesteld:
Vóór sloop van de achterbouw dient met de gemeente te worden afgestemd welk deel behouden blijft.
De eigenaar was zeer wel (tijdig) op de hoogte van de voorwaarden aan de vergunning. Bv behouden estriken en overige zaken.

Omdat wij terdege bewust zijn van het belang van een nieuwe winkel voor de binnenstad van Sneek hebben wij contact gezocht met de huurder, Ici Paris XL, en hen meegedeeld dat het verboden is het pand in gebruik te nemen zonder dat aan de vergunning is voldaan. Daaropvolgend heeft de huurder verzocht om overleg met de gemeente teneinde de zaak op te lossen.

Het compromis behelst dat de estriken alsnog worden aangebracht. Dat is inmiddels gebeurd. Verder wordt er in de winkel een informatiebord geplaatst waarop de geschiedenis van het pand en dan met name van de inrichting (die in Hindeloper stijl was) wordt uitgelegd. Verder dient de eigenaar/verhuurder de Hindeloper kast te restaureren, op te slaan en terug te plaatsen zodra de huidige huurder het pand verlaat en dient de bedstede ook te worden gerestaureerd, opgeslagen en teruggeplaatst nadat de huurder het pand verlaat.

De huurder is hiermee akkoord, de eigenaar heeft inmiddels
[ ....? stukje sin futfallen blykber, hvdv ]

Conclusie is dat de winkel wat handhaving betreft donderdag kan worden geopend, al of niet door de burgemeester.


Met vriendelijke groet,

Maarten Offinga