dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
14 desember om 16:05
 
Twintechdúzendste besoeker Theater Sneek in sicht!

Kiek dat kon ik even brúke op dizze donkekere desemberdach, un fleurech bericht fan Theater Sneek. Lees mar even met en weest blij met den blijden!!


Rondom de jaarwisseling verwacht Theater Sneek de twintigduizendste bezoeker. Hiermee wordt in amper twee maanden tijd bijna de helft van het bezoekersaantal van behaald die de organisatie zich per seizoen tot doel heeft gesteld.

Bij de try-out voorstelling van Youp van ’t Hek op 22 november, nog geen maand na de officiële opening van Cultuur Kwartier Sneek, turfde Theater Sneek de tienduizendste bezoeker. Bij de uitverkochte voorstelling De Verleiders op 6 december stond de teller al op vijftienduizend. De verwachting is dat de twintigduizendste bezoeker in de kerstvakantie zijn intrede doet in Theater Sneek.

Theaterdirecteur Ben van der Knaap: “Volgens de prognoses kunnen we vanaf de Sesamstraatvoorstellingen op 29 december de teller echt bij de hand houden. De verwachting is dat de bewuste bezoeker bij het concert Top 2000 Live, op de één na laatste dag van 2013, hier binnenstapt.” Uiteraard wordt de geluksvogel met alle egards ontvangen, daarnaast worden er voor de gelukkige twintig vrijkaarten voor het tweede deel van dit theaterseizoen door Van der Knaap overhandigd. Van der Knaap: “Het moet een feestje worden, het is natuurlijk fantastisch dat de Snekers en inwoners van Zuidwest Friesland zoveel interesse hebben en het is een opsteker voor het nieuwe theater.”