dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
15 desember om 11:46
 
Christmas with Anuna: A wispher of paradise

Fanavend naar ut teater an de Westersingel, sal naar de fňlgende foarstelling:

Na het succes van 2010 komt Anúna opnieuw naar Nederland met een speciale kerstshow. Repertoire, aankleding en presentatie zijn volledig afgestemd op een mystieke, hartverwarmende avond. Klassiekers als ‘Ding Dong Merrily on High' komen voorbij, aangevuld met sfeervol traditioneel en eigentijds werk.

Met oeroude Ierse zangen, vrolijke middeleeuwse liedjes, verstilde spirituele chants en moderne composities heeft Anúna de Ierse koortraditie nieuw leven ingeblazen, onder de bezielende leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn. Anúna combineert uitgekiende choreografie, elegante kostuums en hemelse zang, die je niet meer loslaat. In Anúna zingen geschoolde en ongeschoolde zangers, in combinaties die de natuurlijke klank van hun stemmen perfect tot zijn recht laat komen. Met de plezierige presentatie en de aansprekende stijl bereikt Anúna een breed publiek.

Al jaren wordt het gezelschap wereldwijd door pers en publiek gewaardeerd. In de jaren negentig maakte Anúna deel uit van de legendarische productie Riverdance. Het koor werkte mee aan drie albums die een Grammy Award wonnen, was te gast bij de eerste Irish Proms in de Royal

Albert Hall en verzorgde optredens met grootheden als Barry Manilow, Sinead O'Connor en Elvis Costello. Anúna treedt jaarlijks op in Nederland met als een van de hoogtepunten hun concert in het Concertgebouw in Amsterdam in 2008.