dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
16 desember om 11:48
 
Glazen Hús Sneek

Wim Walda, fan www.grootsneek.nl, plaatste fanmňrren al wear de noadege info op syn site over ut miny-glazen hús in Sneek. Uteraard doën ik fan harte met in de pee eer foar dit geweldege inisjatyf fan Richard Visser cs. As opmaat naar ut spektakel sal ik tegare met Rudy Bouma fan www.112swf.nl interviews plaatse dy't over dizze aksy gaan. Ok bij www.sneektv.nl sach ik al un item foarbij kommen. Met mekaar de skouders der onder Snekers & Súdwesthoekers!Fut met dy ferlammende fňrm fan jaloesy en afgunst!!! Hierbij ut bericht fan Groot Sneek:


Van zaterdag 22 december om 20.00 uur tot maandag 24 december om 20.00 uur staat er op de Wijde Noorderhorne in Sneek een kleine kopie van zo’n 10m2 van het 3FM Serious Request 2012 huis in Enschede. Compleet met een studio, twee discjockeys die twee dagen lang niets te eten krijgen en een grote zak vol acties om aan het eind van de twee actiedagen een zo hoog mogelijke opbrengst bekend te maken richting Enschede.
Een vriendenclub uit Sneek kwam een kleine twee weken op het idee om en actie op te starten om Sneek ten aanzien van een donatie aan Serious Request op de kaart te zetten. Een mini glazen huis was het gevolg. Enerzijds om het aangename met het noodzakelijke te combineren en anderzijds om de drempel te verlagen om te doneren aan de actie: ‘ Let’s hear it for the babies’ van 3FM’s Serious Request.

Potentiele sponsors werden gebeld en de reacties waren hartverwarmend. Iedereen zegde toe belangeloos mee te werken, zodat het glazen huis, dat toch een 25.000 euro moet kosten, er binnenkort al staat. Artiesten als de bekende Sneker Band ‘ Pleasure’ , Kevin Pare en vele anderen zegden toe een of meerdere optredens te verzorgen. Dj’s Joey Hereman , bekend van zijn presentatieklussen voor de Miss Fryslân verkiezingen en de Friese Popprijs, en Willem Schaap zegden toe om 48 uur zonder eten in het huis te kruipen, gasten te ontvangen en de zaken aan elkaar te praten.

Het initiatief is aangemeld bij 3FM Serious Request en het hele arsenaal aan Social Media kanalen wordt aangeboord om de boodschap maar zo wijd mogelijk te verspreiden in Sneek en omstreken, want de Wijde Noorderhorne moet twee dagen lang het middelpunt van de Sneker acties voor Serious Request worden.

Website: http://www.miniglazenhuissneek.nl

Twitter: https://twitter.com/glazenhuissneek

Facebook: https://www.facebook.com/MiniGlazenHuisSneek (NB. vergeet niet te liken)

Doneren via SMS: SMS GHS naar nummer 4477

Help het Sneker initiatief zoveel mogelijk geld in te zamelen. Bedenk leuke acties, voer ze uit en kom op 22, 23 en 24 december met je verhaal naar het Mini Glazen Huis op de Wijde Noorderhorne in Sneek, zodat Serious Request een vuist kan maken tegen de wereldwijde babysterfte. Het glazen huis zal via webcams te volgen zijn en per uur wordt er een update gegeven van de leuke acties van het afgelopen uur en de stand van de geldthermometer.