dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
18 desember om 22:02
 
Glazen Hús Sneek: der plat foar met mekaar!

Het Mini Glazen Huis in Sneek, dat van zaterdag 22 december tot maandag 24 december in de Wijde Noorderhorne in Sneek staat, wordt overstroomd met initiatieven van zowel bedrijven als particulieren. Iedereen wil zijn steentje bijdragen aan het eindresultaat van het Sneker initiatief om maandag een zo hoog mogelijk bedrag aan het Serious Request Glazen Huis in Enschede aan te kunnen bieden.

Van zaterdag 22 december om 20:00 uur tot maandag 24 december om 20:00 uur staat er in de Wijde Noorderhorne in Sneek een kleine kopie van zo’n 10m2 van het 3FM Serious Request 2012 huis in Enschede. Compleet met een studio, de Sneker DJ’s Joey Hereman en Willem Schaap, die twee dagen lang niets te eten krijgen en inmiddels hele grote zak vol acties om aan het eind van de twee actiedagen een zo hoog mogelijke opbrengst bekend te maken richting Enschede.

Een paar aansprekende acties:

•De Junior kamer JCI ter Snaecke verkoopt via een aantal winkeliers vuurwerkbrillen. Ca 2 euro per bril gaat naar het Mini Glazen Huis

•Pizzerante Ponte Vecchio in Bolsward doneert 1 euro per verkochte pizza

•Royaal Belegd Broodjes aan de Worp Tjaardastraat doneert 1 euro per broodje

•Restaurant ‘t Vaticaan doneert de fooienpot van het komende weekend

•Restaurant de Walrus doneert 5 euro per verkochte dinerbon het komende weekend

•Paul Nijdam van Cook en Ny slijpt schaatsen voor het goede doel

•Weduwe Joustra doneert 1 euro per verkochte fles Hollands Genoegen tot 24 december

•Tip Fryslan doneert 0,50 euro per deelnemend kind aan de Dickens style Vossenjacht op 22 december

•Sietze van der Krieke van Boso doneert het bedrag dat hij anders zou besteden aan relatiegeschenken

•De leerlingen van De Friese Poort staan een deel van de entreegelden van hun Christmas Party in club 1841 af aan het Mini Glazen Huis

•Indonesisch Restaurant Klein Java staat 10% van de omzet aan hapjes af

•Pizzeria Venezia staat een deel van de omzet af

•De Mangerie maakt een Patatje Serious Request en staat een deel van de opbrengst af

•Reisbureau Sypersma doneert 10 euro per boeking (van een reis)

•Twee heren stellen zichzelf gedurende 48 uur ter beschikking om op aanwijzing van de DJ’s klussen ter verrichten voor @GlazenhuisSneek a la de Klusjesmannen Sander en Philemon vorig jaar deden bij 3FM Serious Request.

•En ongetwijfeld zullen er nog veel acties volgen
Media covering

Omrop Fryslân zegde vrijwel meteen spontaan toe het hele evenement in Sneek van begin tot eind via radio en TV te zullen coveren. Op http://omroplive.nl/omrop-fryslan-tv wordt de actie in zijn geheel uitgezonden. Daarnaast is tijdens de periode dat tekst-TV op het reguliere TV kanaal draait, een venster te zien met het evenement en worden tijdens de Omrop Fryslân uitzendingen regelmatig updates gegeven van de stand van zaken, compleet met de humoristische of brok-in-je-keel momenten die er ongetwijfeld gaan komen.

Daarnaast hebben vrijwel alle lokale en regionale bloggers, nieuwssites, en tekst- en videoproductiebedrijven zoals GrootSneek, Henk van der Veer, 112SWF en SneekTV , hun medewerking toegezegd in het op grote schaal verspreiden van het nieuws.

Programma

’s Middag vanaf een uur of zes beginnen stadsdichter Henk van der Veer en oud-horecaman Thierry Kamminga met het opwarmen van het publiek door middel van een duopresentatie, interviewtjes, dit alles uiteraard gelardeerd met muziek. Voordat de DJ’s het Mini Glazen Huis ingaan om 20:00 uur, worden ze toegezongen door Anne Hoogendoorn, de kleine sympathieke Friese rock’chick’ die hoge ogen gooide tijdens The Voice of Holland.

Tijdens de hele periode dat de ‘Jocks’ in het huis zitten worden er door lokaal en regionaal bekende artiesten optreden verzorgd. Een paar namen: uiteraard de dweilorkesten ‘De Putkapel’ en ‘De Útlopers’, een kinderkoor, Kevin en André, Yellow House 21 (winnaars Kleine Prijs van Friesland), Kevin Paré, Country Wietske, the Roadhouse Pitbull Blues Band en Small Pleasure, om er al vast maar een paar te noemen.

Daarnaast worden er regelmatig interviews afgenomen met bekende Snekers, Friezen en Nederlanders. Zo hebben producent/regisseur Steven de Jong en diverse Soapsterretjes al toegezegd langs te zullen komen. Kortom, wat begon met een spontaan initiatief van één man, is inmiddels uitgegroeid tot een team van vijf vrijwilligers die vrijwel full time bezig zijn met bellen en afspraken maken.

Bas Hollenberg, voorzitter van de Vereniging van Sneeker Zakenlieden en succesvol horecaman in Sneek, zal op maandagavond om 20:00 uur de deur van het Mini Glazen Huis voor de beide DJ’s open houden en ze verwelkomen in de bewoonde wereld. Er gaan geruchten dat een hooggeplaatst persoon maandag naar Twente afreist om het resultaat van het Sneker Glazen huis aan het team van 3FM Serious Request in het Glazen Huis in Enschede bekend te maken. Maar dat is het geruchtenstadium nog niet ontgroeid.

Ondanks alle plezier, de optredens en de media-aandacht gaat het, en laten we dat vooral niet vergeten om één ding: Let’s Hear it fot the the Babies”. Oftewel doneren om de wereldwijde babysterfte terug te dringen.