dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
22 desember om 18:19
 
Engeltsjes in de straat

Wat nou ut end fan'e weareld? We leve in ADVENT wat sufeul betekent as KOMST. De komst fan Jezus Kristus wel te ferstaan. Uteraard besteedt ut Witte Kerkje, hier un endsje ferderop in de straat, de noadege andacht an. Sterker nňch de leden fan ut Stúfmeelkerkje gaan de straat op en beelde ut Adventsferhaal in syn folle gloary út. Dan mekkere je nyt over desemberkou en regenwater, dan make je minsen blij met múzyk en sang. Niks mis met! Sundach gaat de fierde Adventskears an en dan wurdt op dinsdach ut Licht in al syn Gloaria in Excelsis Deo ontstoken! Goeie saak fan de Witte Kerkje gangers om in de buurt letterlek de straat op te gaan.

UPDATE:

Witte Kerkje verbeeldt kerstverhaal in de wijk rondom het kerkgebouw: Het is adventstijd, de komst van Jezus Christus (door Zijn geboorte) op aarde wordt in deze periode herdacht. Een aantal leden van het Witte Kerkje organiseerde zaterdagmiddag een kerst-/ adventswandeling langs 11 locaties rondom de kerk aan de Willemstraat. Een groot aantal bezoekers bezocht de diverse plekken aan de Adventsroute. Na de route werd iedereen gastvrij ontvangen in verenigingsgebouw Spes waar kon worden nagepraat onder het genot van soep en broodjes.

Elise Zwaagstra van het organiserend comité: "Als kerkelijke gemeente willen we onderdeel van de wijk en daarmee de samenleving zijn. Het organiseren van laagdrempelige activiteiten hoort daar naar onze mening bij. Al beeldend willen wij laten zien aan de buurtbewoners en onze leden hoe het kerstverhaal is opgebouwd".

foto's: Jan Dirk Boerkoel jr.