dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
28 desember om 13:41
 
Prate met bestuurders is noait frijbliëvend

At ik met bestuurders ňf politisy ( lokaal en provinsjaal ) praat is dat meastal noait frijbliëvend en al helemaal nyt at ik un interview in opdracht doën. Nou’t de hús an húsbladen fan de NDC groep ferdwine ňf ferwurden binne tňt feredelde reklamefňlders ( ‘ De leukste krant van het jaar! ’, ston der gister op de foarpagina fan ut Sneeker Nieuwsblad!! ) is ut saak om de gemeenteleke polityk kritys te fňlge te bliëven en sunoadach skerp te houwen fia andere kanalen.

‘ Ondernemend Súdwest-Fryslân ’, is un magazine węr’t ik myn interviews foar skriëf ňf eigenlek skreven hew, want der mut besúnegd wurde en dat gebeurt nou eenkear nyt op advertęnsy’s, dat redaksjoneel ut botte mes der mar in.

Ut is nyt anders, ik hoef der nyt fan te leven en gelukkech hew ik myn eigen site om krityk te spuien at ik dat noadech acht. En gaan der mar fanút dat ut in anloop naar de ferkiëzings, in't foarjaar fan 2014 ( ? ), ik hier en dęr nňch wel wear even un antal saken onder de (fergeten ) andacht wil brenge! Ik maak mij self nyt wies ( dat doën andere wel ! ) dat dizze site en dy fan befoarbeld www.grootsneek.nl naulettend in de gaten houden wurdt an de Marktstraat.

In myn laaste bijdrage an Ondernemend Súdwest-Fryslân un útgebreid interview met wethouwer Maarten Offinga en Connie Smits. We hewwe praten overde toeristise & rekreatieve sektňr in SWF. Hierbij un antal kwotes fan de wethouwer en ondernimster Connie Smits:

* “ Wethouder Offinga noteert niet alleen het woord coöperatie van Connie Smit, maar ook de quote van het ‘ goed gastheer willen zijn’, spreekt hem aan. Offinga: “ We moeten de bezoeker een gevoel van thuiskomen en zichzelf kunnen zijn aanbieden. De rijkdom van het water, het landschap en onze zes Friese elfsteden zijn natuurlijk goud waard. Daarnaast moeten we in de komende tien jaar gaan zorgen voor nieuwe, eigentijdse en avontuurlijker actieve vormen van recreatie ”.

* “ Volgens Offinga weet de gemeente SWF dat er geďnvesteerd moet worden in de toeristensector, juist nu er sprake is van economische crisis. “ We moeten de kop naar voren steken en het lef hebben om geld te investeren. Ik noem dat anticyclisch bewegen om er weer een aanjaagfunctie in te zijn.”

* “ Connie Smits haakt gretig in op het pleidooi van Offinga als het over het gastheerschap en dergelijke gaat. “ Goed gastheerschap begint al bij de brugwachter die op een vriendelijke manier de brug voor je open doet. Het tegenovergestelde gebeurt nog veel te vaak. Het overkwam ons laatst zelf toen we na aankomst in het donker onze boot hadden aangelegd. De volgende morgen werden we met luid gebonk om halfnegen gewekt door een havenmeester die het liggeld wilde innen.”

* Offinga: “ Er moeten aansprekende, hoogwaardige chillplekken aan het water komen, ik vertaal dat in terrassen, podia, drijf inn’s. Te denken valt aan een meedaagse Frisian Fun Tour langs verschillende dorpen en steden. Watersportconcepten rond adrenalineshots staat er in ons visiedocument.”