dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
28 desember om 14:53
 
We hoeve Anne syn rappňrt over de stoomtrein nyt af te wachten: Boedel stoomtrein staat te koop!


Ut ston al un skňftke op’e site http://www.koopeenveilinghuis.nl en fandaach dan ok eindelek in de LC: de boedel fan de stoomtrein gaat op 8 jannewary onder de hamer.

Lees mar even met wat op de betreffende site staat: “ Twee percelen grond gelegen naast het spoornabij Kanaalstraat ( Zuidwesthoekweg ) te Sneek met daarop aanwezige opstallen. De percelen liggen ten zuidoosten vanaf het Station Sneek. Ter plaatse is een bedrijfhal/remise gerealiseerd. De opstal is slechts voor een gedeelte gebouwd op de thans te koop aangeboden grond. Met betrekking tot de bedrijfshal/remise wordt een retentierecht geclaimd. De percelen zijn thans in eigendom van de failliete stichting: Stichting Stoomtrein Fryslân.

Deze percelen zullen op de veiling eveneens worden aangeboden in combinatie met het perceel grond bij het spoor in Stavoren. Zie voor de bijzonderheden van dit perceel de informatie op de veilingsite. Met betrekking tot de gemeentelijke regelgeving aangaande bestemming en huisvesting wordt ondermeer verwezen naar de website van de gemeente www.gemeentesudwestfryslan.nl Mocht u de door u gezochte informatie niet kunnen vinden, neem dan contact met de gemeente op.”

Je hoeve gyn heldersiende te wezen dat Arriva-baas Anne Hettinga binnenkňrt bekend make sal dat ‘ een stoomtrein niet in de Arriva diensten past…!’

Laat dat rappňrt mar sitte Hettinga! Ik loof dy su ok wel...

Ondertussen is de stoomloc nňch altyd onderbrocht in Stadskanaal en gaat su goëd as seker teruch naar Switserlaan. Eigenaar ‘Eurovapor’ het bekend maakt de loc wear insette te willen op de Oberen Hauensteinlinie in Switseraan.

Gelukkech hewwe we de pňstgels nňch!!