dagboek > overzicht
Dagboek desember 2012Bekiek hele maand 
 
31 desember om 13:54
 
ASV Dronten is un nieuwe útdaging foar Jan Vlap

Fanmiddach is bekend wurden dat Jan Vlap de nieuwe trener fan ASV Dronten wurdt. Sien earder op dizze site. Ik hew Jan Vlap, de huidege trener fan O.N.S. Boso Sneek futdaleks un haanfol fragen foarleid. Hier ut blogboekinterview:

“ Je hebt vlak voor de jaarwisseling een eenjarig contract bij ASV Dronten getekend. Waarom deze club en waarom niet een meerjarig contract? ”


Jan Vlap: “ In gesprek met mensen van de club bleek hoe enthousiast hun waren over hun club en wat voor potentie er zit daar in de club. Want het is een zeer grote grote vereniging met een hele grote jeugd afdeling ook nog eens. Geen meer jarig contract maar wel de intentie uitgesproken om te doen.”

“ Wat is voor jou de grote uitdaging om bij een tweedeklasser aan de slag te gaan? ”


Jan Vlap: “ Ik herken heel veel in hetgeen wat ik ook bij Gronitas heb gedaan. Daar kwam ik, toen ik bij 1e klasser Bergum weg ging, bij 3e klasser Gronitas terecht. Deze vereniging wilde ook toen zo spoedig mogelijk omhoog en hadden daar de faciliteiten op aangepast. Dat zie ik nu ook gebeuren bij ASV dronten gebeuren. En het lijkt me dan ook een geweldig uitdaging weer om dit ook bij deze vereniging te gaan doen. ”

“ Het is toch op zijn minst opvallend dat je van een aanstaande Topklasser nu trainer wordt van een tweedeklasser. Reageer eens…”


Jan Vlap: “ Dat is best mogelijk dat de ‘ buitenwacht ’ dat zal vinden maar voor mezelf vind ik dat niet zo raar. Als ik ergens een goed gevoel bij heb dan ga ik er ook volledig voor. Zo ben ik destijds ook als speler bij ONS terecht gekomen. Was immers aanvoerder van hoofdklasser Sneek en ging toen naar 3e klasser ONS toe. En ook als trainer al gedaan immers met mijn overstap van Bergum 1e klasser naar Gronitas 3e klasser. Dus heb het vaker gedaan zoiets…”

“ Waarom ga je bij O.N.S. Boso weg? Was toch ook een enorme uitdaging geweest om op Topklasse niveau als trainer werkzaam te zijn? ”


Jan Vlap: “ Daar zijn inderdaad redenen voor maar hou het maar voornamelijk op het ‘ gevoel ’. En als dat niet meer goed is dan ga ik wat anders doen. Maar ONS Boso Sneek is inderdaad een geweldige vereniging wat zeer goed georganiseerd is en waar een topsport klimaat heerst. ”

“ Heb je bij ASV Dronten de ruimte om spelers aan te trekken/mee te nemen? ”


Jan Vlap: “ Ik mag inderdaad bij club een aantal ‘ buitenlanders ’ aantrekken maar met een max van 3 spelers, omdat er een duidelijk beleid binnen de club is. En met een a1 op 4e divisie nivo welke meedoen om kampioenschap en een tweede die nu bovenaan staan in de res. 1e klasse met 5 punten los met allemaal spelers tot 22 jaar zijn er genoeg spelers met potentie binnen de club.”