dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2013Bekiek hele maand 
 
14 febrewary om 07:27
 
Dertigduizendste bezoeker Theater Sneek in zonnetje gezet door Paul de LeeuwGisteravend was ik nyt in de gelegenheid om in ut Teater fan Sneek anwezech te wezen. Gelukkech was Jan Douwe Gorter der wel en maakt un antal prachtege foto'sn fan un bysondere happening: binnen 4 maanden het oans Teater al 30.000 besoekers over de floer had! En wat un ' moaie ' júbileumbesoekster, ut had nyt beter kannen: Jolanda Vergonet! Ben van der Knaap ( en personeel ! ) & Jolanda Fan Harte Felisiteard!

Na afloop van de uitverkochte voorstelling ‘Poephoofd’ van Paul de Leeuw vanavond in Theater Sneek, stond één van de bezoekers een verrassing te wachten. Terwijl het applaus voor de voorstelling nog nagalmde, vroeg De Leeuw om nog een moment aandacht. Na uitgebreid het theater te complimenteren op een wijze die De Leeuw eigen is: “jullie zien er niet uit maar de zaal is prachtig”, liet hij weten dat de dertigduizendste bezoeker zich in de zaal bevond.

Na het publiek eerst te laten zoeken naar een (niet bestaand) nummertje onder de stoel, riep hij mevrouw Jolanda Vergonet op het podium. De nietsvermoedende eigenares van de dansschool in Sneek, bleek de dertigduizendste te zijn die voet over de drempel van het gloednieuwe Theater Sneek zette. Uit handen van een gekscherende Paul de Leeuw nam de mevrouw Vergonet twintig vrijkaarten, een bos bloemen en een goodiebag met onder andere De Leeuw zijn kookboek in ontvangst.

Vlak voor het nieuwe jaar, eind december 2012, werd de familie Bourgonje als twintigduizendste bezoeker door theaterdirecteur Van der Knaap in het zonnetje gezet. Nu heeft het theater, nog geen vier maanden na de opening door Hare Majesteit de Koningin, dus alweer een hoogtepunt bereikt. Van der Knaap: “Zo’n vliegende start van het theater was nauwelijks denkbaar, we zijn goed op weg de seizoenprognose te halen”.