dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2013Bekiek hele maand 
 
26 febrewary om 19:48
 
Nňch gyn horekagelegenheid bij ut Teater an de Westersingel

Fanmiddach het ut kolleezje fan B & W fan de gemeente SWF de gemeenteraad de raadsnotisy ‘ De Toegift ’ anboaden. Dizze notisy is skreven as afslúting fan ut projekt Kultureel Kertier Sneek. In ut stuk wurdt weromsiën op de tňtstaankomming fan ut kultureel kertier en de keuzes dy’t tidens ut projekt maakt binne.

‘ Fan weromsiën krije je un stieve nekke ’, mar bij dergeleke projekten is ut beslist aardech om even in de achterútspiegel te koekeloeren. De feiten op un rijtsje sette kan gyn kwaad. Uteraard andacht foar ut noadege siferwerk in dizze notisy. Der staan gyn geheimen mear in, alle bedragen binne al in de openbaarheid weest, teugenfallers wurde nyt ferswegen.

Wurdt der ok nňch foarútsiën in ut stuk? Jaseker! Over de horeka befoarbeld. Ik sitear:

“ Eén van de plannen bij de ontwikkeling van het Cultureel Kwartier was om in het pand naast het theater,Westersingel 27, horeca te vestigen die de exploitatie van het cultuur
kwartier en specifiek van het theater kan versterken. De gemeente is eigenaar van dit beeldbepalende pand dat naast de bestemming horeca een kantoorbestemming heeft.

In de afgelopen jaren hebben zich belangstellenden gemeld voor een mogelijke exploitatie in het pand, zonder dat dit tot een concreet resultaat leidde. Op het moment dat de contouren van de bouwwerken en specifiek van het theater duidelijk zichtbaar waren, is actief gezocht naar een horeca-exploitant.

Gezien de eerder opgedane ervaringen en de marktomstandigheden is van het “fine dine”- concept afgestapt.

Bij het schrijven van deze notitie is er nog geen resultaat te melden. De huidige financieel-economische omstandigheden zijn daar debet aan. Een haalbare exploitatie in deze omstandigheden is risicovol. We zullen ons zo nodig verder beraden op mogelijke andere bestemmingen voor Westersingel 27.”

Konkreet komt ut hier op del dat der foarlopech nňch gyn horekagelegenheid in ut pand naast ut teater komt! Of weet Freek Kramer ( ‘ De Gastvrije Buurman ‘ ) út Koudum al mear?