dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2013Bekiek hele maand 
 
28 febrewary om 20:25
 
Rudy Bouma verder met nieuwssite Friesland Actueel

Friesland Actueel is de naam van een digitale nieuwssite die met ingang van 1 maart a.s. online gaat. Bolswarder Rudy Bouma, bij een groot publiek al bekend van de site www.112swf.nl is de stuwende kracht achter het ambitieus opgezette nieuwsproject. Terwijl mediabebrijven het momenteel niet gemakkelijk hebben vindt Bouma het nu de tijd om zijn site te lanceren.


'' Ik probeer naar de toekomst te kijken. Het is altijd al een droom van mij geweest, om het nieuws uit heel Friesland te onderhouden. Er zijn maar weinig websites, die al het nieuws brengen. Mensen willen weten, wat er om de hoek gebeurd. Dit kan klein of groot nieuws zijn. Wij zien geen onderscheid tussen klein en groot nieuws”, aldus de Friese Poort student ‘Televisie en Mediaproductie’ van het Drachtster ROC.

De jonge enthousiaste nieuwsfreak neemt al zijn ervaring die hij opgedaan heeft met www.112swf.nl mee in dit nieuwe project. “ Ik begon op zestienjarige leeftijd met deze site en in de loop van de jaren zijn de kijkcijfers steeds groter geworden. Verschillende van mijn reportages zijn al op landelijke media verschenen en veel foto’s van 112swf verschenen in kranten en tijdschriften. Vanaf het begin is het mijn doel geweest om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik heb een enorm netwerk opgebouwd in de afgelopen 4 jaar. Nu ik mijn opleiding bijna voltooid heb, vind ik de tijd rijp om dit te doen.”

Snel handelen, een website van 24/7, en het nieuws als eerste brengen, dat zijn de doelstellingen van Rudy. “ Door snel te handelen en beeldmateriaal te plaatsen zijn de bezoekers direct op de hoogte. Mensen, en zeker mijn leeftijdsgenoten, willen beelden zien. We zijn veel aan het experimenteren met live verbindingen tijdens evenementen en andere nieuwsachtergronden.

Veel samenwerken met bedrijven en organisaties. We willen de kijkers een overzichtelijke, creatieve website bieden. Ook willen we regelmatig nieuws brengen vanaf de Waadeneilanden ”, laat de jonge internetjournalist weten.

De Bolswarder zal hierbij hulp krijgen van collega’s die over de hele provincie verspreid zitten. Bouma is van plan om uit heel Friesland verslag te doen. Nu al werken veel freelance journalisten met hem samen voor www.112swf.nl, de site die voorlopig blijft bestaan als specifieke nieuwsbrenger van ongevallen en politienieuws. De inkomsten zullen gehaald worden via de reclames op de site en verder door het verkopen van reportages.