dagboek > overzicht
Dagboek maart 2013Bekiek hele maand 
 
21 maart om 19:19
 
Taptoe 400 jaar Waterpoart: Doën!!

Uteraard hew ik bij Wim Walda, op www.grootsneek.nl en op de eigen site ( http://waterstadtaptoesneek.nl ) fan de ňrganisasy ut bericht foarbij kommen siën:

“ Het moet een taptoe worden zoals nog nooit vertoond. De duisternis valt over de Kolk, het is zaterdagavond 7 september 2013. Vanaf uw zitplaats op de tribune in het gerealiseerde openluchttheater kijkt u uit op de enorme drijvende evenementenvloer van 60 x 40 meter die speciaal voor deze taptoe is aangelegd op het water van de Kolk. Waterstad Taptoe Sneek, een avondvullende en adembenemende taptoe in het teken van 400 jaar Waterpoort, een theatervoorstelling die zijn gelijke niet kent.

Dit zijn Sneek en Friesland op hun best. Dit is “Once in a Lifetime ”, nog nooit was een taptoe zo anders !!
Rondom de Kolk ziet het zwart van de mensen die een plaatsje hebben gevonden op de tribune of rijen dik achter elkaar staan om maar niets te missen van dit geweldige evenement. Sneek bruist, de spanning neemt toe, nog nooit eerder is er in Nederland een taptoe geweest op, in- en rondom het water.”


Ik bin der letterlek stil fan wurden, hew der nyt over skreven op myn blog/site. Kan ut ok amper love dat ut realiteit wurdt. Ut ronkt hier en dęr nňch al... Mar bliksem wat sú dit moai weze!!

'k Hew aflopen sundachmiddachmiddach met Jannewietske de Vries dit spektakel wel even antipt: sú de provinsy hier ok in metdoën kanne? En ik mach tňch annimme dat in de Marktstraat dit ambisieuze plan ok op tafel leit.
Hew ok wel in de gaten węr’t ut groate knyppunt leit: God zij met ons!! Mar dat staat loof ik al lang nyt mear op oans betaalmiddel de euro…