dagboek > overzicht
Dagboek maart 2013Bekiek hele maand 
 
26 maart om 16:41
 
Geert Jan Douma en Laurens Metz worden benoemd tot Waterpoorters

Geert Jan Douma ( rechts ), hier met ING-topman Jan Hommen

Sneek Promotion benoemt Geert Jan Douma en Laurens Metz tot nieuwe Waterpoorters 2013. De jaarlijkse huldiging van Waterpoorters voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in Sneek zal op maandag 15 april plaatsvinden op het Waltaplein in het stadhuis van Sneek.

Geert Jan Douma heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt en is nog steeds actief als o.a. bestuurslid en voorzitter van Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Sneek-Zuidwest Friesland, mede-oprichter en voorzitter van bedrijvencontact Houkesloot, bestuurslid en vice-voorzitter Handel en Industrie Sneek, voorzitter werkgroep Zorg, Scholing en Bedrijfsleven HIS, mede-oprichter en voorzitter ‘Stichting Handel en Industrie voor Azië’ die is opgericht om steun te verlenen aan slachtoffers van de tsunami in 2004, mede-oprichter en voorzitter van beheerteam Houkesloot, lid curatorium van de Magister Alvinuslezing, voorzitter Stichting Siebold Hartkamp “de kleine bouwprijs van Sneek”, bestuurslid Stichting IIs in Snits, bestuurslid en voorzitter Stichting Oud Sneek, voorzitter Raad van Toezicht Theater Sneek en Sneker Simmer en voorzitter raad van toezicht Cultuur Kwartier Sneek.

Laurens Metz wordt benoemd op grond van zijn jarenlange vrijwillige werkzaamheden als o.a.
bestuurder van de Koninklijke Watersport Sneek, secretaris Flitsclub, bestuurslid Vereniging Grootzand, bestuurslid Sneek Promotion, bestuurslid Vereniging van Sneeker Zakenlieden, actief geweest in de landenweken en de vlootschouwcommissie, mede oprichter en secretaris Dicky van der Werffonds, bestuurslid en medeoprichter van de Vrienden van de Sneekweek, voorzitter Sneeker Jachthaven en bestuurslid en vrijwilliger Stichting Leergeld.

Op 19 juli 1974 werden op initiatief van de Stichting Sneek Promotion voor de eerste keer personen die zich verdienstelijke hebben gemaakt voor Sneek benoemd tot Waterpoorter. Sindsdien wordt ieder jaar een aantal Sneekers gehuldigd, die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de gemeente. De Waterpoorters ontvangen bij hun benoeming een gouden Waterpoortspeld en een oorkonde.