dagboek > overzicht
Dagboek april 2013Bekiek hele maand 
 
2 april om 19:43
 
ROLLING HOME met het 11-steden RAYONHOOFDENKOOR , HENK van der VEER en QUARDANS in SNEEK.

Folkkoor Rolling Home uit Sneek (bekend o.a. van het lied “Fries om Utens”) treedt op zaterdagavond 13 april om 20.00 uur in de “Zuiderkerk” aan de Rienk Bockemakade te Sneek op met het Rayonhoofdenkoor van de Friesche Elfstedenvereniging. Deze avond is de laatste in een serie van 11 optredens in het kader van de Muzikale 11-stedentour van Rolling Home. Vanaf november 2012 hebben ze dan alle 11 steden aangedaan met plaatselijke muzikale vrienden. Naast Rolling Home en het Rayonhoofdenkoor is ook de Sneker stadsdichter Henk van der Veer aanwezig en hij zal op zijn gebruikelijke onovertroffen wijze verhalen vertellen en gedichten voordragen. Verder is het dansduo “Quardans” aanwezig. Dit zijn 2 dames die prachtig op Ierse muziek dansen (www.ierse-dans.nl).

Na alle verschillende soorten 11-steden bedwingers is deze tour een unicum in het bestaan van de 11-steden vereniging. Voorzitter Wiebe Wieling van de Friesche Elfsteden Vereniging spreekt dan ook van een uniek gebeuren en vindt het een prachtig initiatief. De afgelopen 10 optredens waren een eclatant succes en Rolling Home heeft zich dan ook weer goed in de Friese kijker gespeeld. Naast de bekende liederen zijn er weer een aantal nieuwe aan toegevoegd zoals “Merije Blues”, “Streams of Whisky” en “Wild Mountain Thyme”. Stuk voor stuk prachtige songs waarmee Rolling Home weer veel furore gaat maken.

Ook zal Rolling Home op deze avond haar nieuwe kleding presenteren, want bij nieuwe liedjes hoort een nieuwe outfit. Maar ook de aanwas van nieuwe leden was een reden om het gehele koor een frisse en moderne Sneker kleur te geven.

Op de website van Rolling Home (www.rollinghome.nl) kunt u informatie vinden omtrent dit optreden. Ook kunt u op de site kaarten (10,00 p.p.) reserveren. Kaartverkoop: bij Sigarenmagazijn Sipma aan het Schaapmarktplein 13 in Sneek (0515-412223). Zorg ervoor dat u op tijd de kaarten reserveert of koopt want vol=vol.