dagboek > overzicht
Dagboek april 2013Bekiek hele maand 
 
26 april om 16:54
 
Karin Bloemen: ‘ De Waterpoort wat is dat...? ’


Vandaag zit Karin Bloemen al weer in het vliegtuig voor een exclusief optreden in Shanghai. Karin Bloemen is diva, zonder meer! Laat er geen misverstand over bestaan, haar verschijning is diva in optima forma. Gisteravond schitterde La Bloemen met haar theatershow ‘ Diva’s van Carré op tournee ’, een ode aan al die diva’s die in het Koninklijke Amsterdamse theater op traden. Van Bette Midler tot Adčle Bloemendaal en van Conny Stuart tot Marlene Dietrich.

Wat maakt Karin Bloemen tot diva? Uiteraard is dat haar meer dan opvallende verschijning, maar het is ook haar imponerende stem, fabuleus gewoon! Wat mij gisteravond vooral opviel dat Karin iemand van uitersten is, heel expressief en uitbundig maar op andere momenten ook weer oh zo gevoelig en ingetogen. En dan haar mimiek, zó expressief! Geweldig hoe zij het publiek volledig inpakt met al haar charmes! Ze draait haar Westfriese hand er niet voor om, om ook enkele woorden Fries te spreken tegen een tweetal telaatkomers op rij 1: ‘ Iets met de bern zeker…’

Aan de andere kant gebied de eerlijkheid ook te zeggen dat ze gruwelijk ( nou ja gruwelijk…) in de fout ging door te vragen ‘ wat de Waterpoort ’ is! Om even later die blooper ogenblikkelijk recht te zetten door haar handelsmerk ( het decolleté ! ), naar voren te duwen of waren dat de twee poortjes van het Sneker stadssymbool. Hilarisch! Karin Bloemen bespeelt haar publiek voortdurend op een enorm professionele manier, een vakvrouw!

En dan haar begeleider, pianist Cor Bakker, een virtuoos ‘ met twintig vingers’ volgens Bloemen. En daarmee zegt ze niets verkeerd. Het duo is een eenheid op het podium. Al met al een heerlijke relaxte avond in Theater Sneek, dat ook gisteravond op een paar stoelen na, volledig uitverkocht was.

Na afloop waren Karin Bloemen en Cor Bakker niet te beroerd om zich nog even tussen het publiek te mengen en hun oprechte bewondering voor de Sneker Cultuurtempel uit te spreken.

Volgend jaar komt de diva zeker terug in Sneek met haar nieuwe programma Witte Nar.