dagboek > overzicht
Dagboek maart 2005Bekiek hele maand 
 
7 maart om 17:47
  " Dag Henk van der Veer,

Een heeln zet elene was ik op internet an het rond snoem op zuuk noar wat streektaal. Ie kent det wel; schrievers, verhaalties, dichters en riempies. En zodoende kwam ik via mien eigen pseudoniem, Willem van Noesel ineens op oene site terechte. Op 11 januari 2005 stond zomar een gedichie van mien of'edrukt. Een Sallŕŕns gedichie in een Fries dagbook, det was veur mie een heele verrassing.
Ik bin inderdaad een schriever/dichter in de Sallŕŕndse taal. Ok wöd ik wat beďnvloed deur het Twentse umdet de literaire activiteiten in het Twentse lŕŕnd wat starker zind ontwikkeld dan in Sallŕŕnd. Nijverdal, woar as ik vandan komme lig op de scheiding van twee streekn, Sallŕŕnd en Twente.
Ik schrieve elke wekke een kot verhŕŕltie in een Niejsblad en ik heb twee buukies uutegeem in oonze streektaal. Elk joar maak ik een kalender met foto's en gedichies. In een oplage van zo'n zeshonderd wödt die edrukt en meestentieds hier in disse umgeving verkoch."

Dizze e-mail kreech ik fandaach fan Willem van Noesel. Ut is un pseudonym fan un kollega dichter. Ik sal Willem fanavend metéén teruchmaile. Prachtech medium dat internet!