dagboek > overzicht
Dagboek mei 2013Bekiek hele maand 
 
3 mei om 09:31
 
Persbericht Openbaar Ministerie

Ambtenaar Sneek vervolgd voor valsheid in geschrifte

3 mei 2013 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Het Openbaar Ministerie gaat een ambtenaar van de gemeente Súdwest-Fryslân strafrechtelijk vervolgen voor valsheid in geschrifte. De man wordt verdacht van vervalsing van een contract rondom het uitbreidingsplan Houkepoort in Sneek.

De vervalsing staat op zich zelf en heeft geen enkel geldelijk voordeel opgeleverd voor de verdachte maar ook geen geldelijk voor- danwel nadeel voor de gemeente.

De marktpartijen die bij het project betrokken waren en die in het onderzoek zijn gehoord, worden niet vervolgd omdat van geen enkele strafrechtelijke betrokkenheid is gebleken.

De gemeente heeft in juni 2012 aangifte gedaan omdat een verschil van ong. 6,5 miljoen werd geconstateerd tussen het bij de gemeente aanwezige contract (7,6 miljoen) en dat bij de aannemer (14,1 miljoen). Uit het onderzoek door de Rijksrecherche is gebleken dat de vervalsing een verhoging van het contractbedrag betrof ten opzichte van het B en W besluit van 9 februari 2010 om alleen een eerste fase te contracteren.

Er is op geen enkele manier een hoger bedrag ontstaan dan in totaal voor alle fasen begroot door de gemeente. Het bouwbedrijf heeft zich ook gehouden aan de te verrichten werkzaamheden binnen het hoge contract.