dagboek > overzicht
Dagboek mei 2013Bekiek hele maand 
 
9 mei om 15:29
 
Uniek afscheid voor Akke Rixt Zijsling na 20 seizoenen.

Un O.N.S.ikoan het dizze week afskeid nomen as aktyf speulster. Overnomen fan de O.N.S. site!

07-05-2013 Sneek, Zuidersportpark maandagavond 06 mei. Nietsvermoedend kwam Akke Rixt Zijsling het sportcomplex op lopen. Verbaasd keek ze om haar heen. Een grote groep van speelsters stond voor het clubhuis klaar om haar te eren voor haar jaren binnen ONS BOSO Sneek. De huidige selectie en een team van oud speelsters samengesteld door initiatiefneemsters Marike beckers en Hieke Huistra. Het team onder leiding van coach Gideon van Ligten had ook nog een “special” gast.

De vriend van “Akke Hari” Pieter was aanwezig en speelde mee, op het wedstrijdformulier stond Pietronella, waarvan acte. Akke Rixt was compleet beduusd, het grootste geheim binnen de vrouwentak van de afgelopen weken was niet uitgelekt en met een grote supportersschare voor team oud, ouders vrienden en oud kaderleden werd het uiteindelijk een grote Reunie. Pieter moest nog wel even streng toegesproken worden, jij moest nog naar de Fysio, waarop een brede grijns van Pieter naar zijn vriendin volgde.

Coach van Ligten, gedreven als altijd keek om zich heen en slim als altijd pakte hij de wedstrijdbespreking aan om het team al te prijzen en erop te wijzen dat de ze nooit konden verliezen, de gunfactor is duidelijk voor ons vanavond. Coach v.d. Berg benaderde zijn team (Te zo bleek later) serieus, met een fanatieke warming up en vol instructies. Scheidsrechter Marco Vlap floot een goede wedstrijd en de ‘’oudjes’’ boden knap weerstand. Toch bleek dat jaren niet meer gevoetbald te hebben en voor het eerst op kunstgras te staan voor sommigen het een lastige klus bleek. Toch was het plezier er niet minder om. Wat de huidige selectie het hele seizoen al niet lukte lukte de eerste helft wel, doelpunten van Daisy 2x, karen en Brenda (hoofd) en Harmke een 5-0 tussenstand.

Speciaal deze avond was de terug keer op het veld van Wendy Dijkstra, 2 jaar geleden raakte ze zwaar geblesseerd na een wedstrijd tegen MSC. Wendy verdedigde opnieuw het doel en hield deze bekwaam leeg de eerste helft.

In de rust stelde van Ligten orde op zaken en een getergd team met Akke Rixt voorop ging men vol de strijd aan.

De huidige selectie rebelleerde, zette hun coach per direct op non actief en maakten hun eigen formatie en systeem. Een prachtige 2e helft volgde. Oud coach v.d. Berg met een sigaartje en biertje op de tribune (van Ligten was dit keer niet de eerste) zag zijn oud team spelen in fantasie opstelling en de oudjes kwamen terug in de wedstrijd. Akke Rixt maakte haar eerste treffer vanuit een afgeslagen aanval en schoot fraai vanaf 16 meter de bal in het doel. Daisy Andringa de gelegenheidskeepster stond er bij en keer erna. Akke was nog niet klaar en eindigde haar carričre met een hattrick, 2x vanaf de strafschopstip werd zij Woman of the Match. Via de counter nog treffers voor de huidige selectie, lavina en Nina ronde fraai af en de zusjes Hau dolden nog even de verdediging en maakte er nog even een familiefeestje van.

Het deerde Akke Rixt allemaal niet, vanaf het moment dat zei het complex opkwam was er verbazing en beduusdheid die zei tot het laatste moment vast hield. Slot akkoord deze avond was voor Marjan de Haan, in de winterstop gestopt speelde haar laatste minuten op het veld samen met voetbalmaatje Akke, ze schoot met een linke schuiver in de rechterbenedenhoek de bal binnen, eindstand 8-4.

De analyse van deze voetbalavond was snel klaar. In de kantine werden herinneringen opgehaald en de “oudjes” hadden weer lol als vanouds.

Een prachtig eerbetoon aan iemand die er altijd stond en voorop ging in de strijd,

AKKE RIXT ZIJSLING

BEDANKT!!!