dagboek > overzicht
Dagboek mei 2013Bekiek hele maand 
 
24 mei om 09:09
 
Leeuwarden, Smallingerland en Súdwest-Fryslân steunen plannen Thialf!

De gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Smallingerland staan pal achter de plannen voor een nieuw Thialf in Heerenveen. Heel Fryslân zal veel baat hebben bij de totstandkoming van een nieuw Thialf.

De plannen stralen ambitie uit; de beste laaglandwedstrijdbaan van de wereld, een hypermoderne topsporttrainingshal, de beste faciliteiten en uitmuntende voorzieningen voor sporters, publiek, bedrijfsleven en media. De plannen zijn bovendien realistisch en bouwen voort op de ervaring van vele jaren van het runnen van de meest populaire wedstrijdschaatsbaan in de wereld. Er ligt nu al 50 miljoen euro van de provincie Fryslân klaar en de voorbereidingen van de bouw zijn in gang gezet. April 2014 gaat de eerste schop in de grond.

De gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Smallingerland vinden het nieuwe Thialf bij uitstek dé topsport-schaatsaccommodatie van Nederland. Dit is zeker niet alleen gebaseerd op de rijke historie en de sfeer. De plannen voldoen aan het programma van eisen van de KNSB en NOC*NSF. Er is bijzondere aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Er worden verbindingen gelegd met het onderwijs, voor zowel talentvolle sporters (Centrum voor Topsport en Onderwijs) als ook samenwerking met onderwijs en het bedrijfsleven. Thialf wordt het laboratorium van, voor en vanuit de schaatssport.

Er is ruimte voor alle schaatssporten, lange baan, shorttrack en kunstschaatsen. Het nieuwe Thialf stelt de topsporter centraal. Hier kunnen de recreatieve sporters volop van mee profiteren. De recreanten komen net als de bezoekers met alle plezier van ver naar Thialf voor een heuse schaatsbeleving. Dit alles heeft een grote positieve spin-off richting breedtesport, schoolsport, bedrijfsleven en sociaal-maatschappelijke projecten in heel Fryslân.

Schaatsen zit in het DNA van de Friezen, dat er in Fryslân de ijsbaan voor topsporters in Nederland blijft, is dan ook vanzelfsprekend. Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Smallingerland gaan ervan uit dat de KNSB alle kracht van Thialf zal herkennen en erkennen!