dagboek > overzicht
Dagboek júny 2013Bekiek hele maand 
 
13 júny om 18:54
 
Dance Explosion danst Movements

Foto: Almar Setz

Dance Explosion van Kunstencentrum Atrium danst op 29 en 30 juni om 20.15 uur de voorstelling Movements in Theater Sneek. Dance Explosion is een talentengroep van Kunstencentrum Atrium in Sneek. De getalenteerde dansers laten choreografieën zien op muziek van onder andere Caro Emerald, Bob Fosse en Bruno Mars. Daarnaast zullen bij een aantal stukken verschillende muzikanten de dansers begeleiden met live muziek. Kaarten zijn te koop bij Theater Sneek, www.theatersneek.nl.

Movements vertelt over de kracht van beweging. Het vertellen van een verhaal met het lichaam staat centraal in deze voorstelling. In variërende choreografieën laten de dansers zien hoe inspirerend hun wereld kan zijn, de wereld zonder woorden.

Naast de dansers van Dance Explosion dansen gasten van de MBO-opleiding D’Drive artiest Dans mee. Deze opleiding van het Friesland College besteedt naast didactische vaardigheden veel aandacht aan het ontwikkelen van choreografieconcepten. Dance Explosion geeft deze jonge dansmakers graag de kans hun talenten te laten zien.
Dance Explosion is een semi-professionele dansgroep van Kunstencentrum Atrium in Sneek. Raymond Guzman is artistiek leider. De groep danst verschillende stijlen, variërend van jazz tot modern en van show-muscial tot contemporary.

Ieder jaar worden middels audities nieuwe dansers toegelaten tot de groep. De auditie vindt dit jaar plaats op 4 juli. Opgeven kan via www.atriumsneek.nl.