dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
3 júly om 18:23
 
WATERSTAD TAPTOE

Hew sukrekt wel un heel opfallend bericht fan ut worldwide web plukt! Lees hieronder hieronder wat ik op www.waterstadtaptoesneek.nl fon.

At wethouwer Wigle Sinnema reageare wil, dan geef ik hem hierfoar alle rúmte op dit webstek! Hoar & wederhoar! Myn mailadres is henkvdveer@online.nl

Ik sal syn reaksy integraal overnimme!

WATERSTAD TAPTOE SNEEK TOT ZINKEN GEBRACHT

3 juli 2013

Met een gevoel van enorme teleurstelling en verslagenheid heeft Event Exclusief vandaag noodgedwongen de stekker uit het ambitieuze project Waterstad Taptoe Sneek moeten trekken. Provincie Fryslân, Sneek Promotion, onze hoofdsponsor Ponton Made, overige sponsoren en de subsidieverstrekkers hadden samen met ons de volle overtuiging dat we bezig waren een uniek evenement te realiseren en dat we een wereldprimeur in handen hadden. Alle voornoemde partijen hebben dan ook hun financiële bijdrage toegezegd om dit "Once in a lifetime” project werkelijkheid te laten worden. Helaas wordt het evenement door de gemeente Sűdwest Fryslân niet met een substantiële gevraagde financiële bijdrage ondersteunt.

In juli 2012 is er door Event Exclusief bij de Gemeente Sűdwest Fryslân een plan gepresenteerd om na vele jaren weer een taptoe te organiseren op het Martiniplein in Sneek. Na deze presentatie is er door wethouder Sinnema geopperd om een combinatie te maken met de viering van 400 jaar Waterpoort in 2013. Met dit gegeven is een plan ontwikkeld om een taptoe te organiseren op het water van de Kolk met als decor de jubilerende Waterpoort. Dit nieuwe plan is in november 2012 opnieuw gepresenteerd bij wethouder Sinnema. Afgesproken is dat de wethouder het nieuwe plan zou voorleggen en behandelen in een vergadering van het college van B&W. Voor deze plannen zijn toen ook de benodigde subsidies aangevraagd. In een berichtgeving van de gemeente aan Event Exclusief dat het moeilijk zal zijn om het gevraagde subsidiebedrag te verstrekken werd ook gemeld dat het subsidieverzoek nog niet formeel is afgewezen. Hierna is er opnieuw overleg geweest tussen wethouder Sinnema en Event Exclusief. De wethouder heeft in dit overleg toegezegd de plannen opnieuw te bespreken in het college van B&W en alsnog de subsidie zou proberen rond te krijgen met als argument dat Waterstad Taptoe Sneek "DE VIERING” van 400 jaar Waterpoort zou worden.

In het dinsdagavond 2 juli jl. gepresenteerde concept cultuurnota van de gemeente Sűdwest Fryslân blijkt nog een kleine 6 miljoen euro beschikbaar te zijn voor 2013. De bijdrage die Waterstad Taptoe Sneek nodig had om te slagen was slechts 1% hiervan. 1% voor een evenement ter ere van de viering 400 jaar Waterpoort, cultureel erfgoed en het beeldmerk van Sneek. Het aangevraagde subsidiebedrag bij de gemeente voor Waterstad Taptoe Sneek is slechts een kwart van de totale investering. Wanneer er een verzoek wordt gedaan door de gemeente om een taptoe te combineren met de viering van 400 jaar Waterpoort is het reëel om aan te nemen dat er een vanuit de gemeente substantieel wordt bijgedragen aan ons gezamenlijke feestje.

Nu, een jaar na onze eerste presentatie en een paar dagen voor de deadline van de GO or NO GO, blijkt dat er van alle toezeggingen door de wethouder helemaal niets terecht is gekomen en dat het plan nooit een eerlijke kans van slagen heeft gehad. Ons plan en de subsidieaanvraag zijn nooit formeel behandeld in vergaderingen van het college van B&W. Alle verslagen van deze vergaderingen zijn te lezen op de website van de gemeente. In geen enkel verslag wordt er gerept over Waterstad Taptoe Sneek, Event Exclusief of de subsidieaanvraag. In het gesprek met wethouder Sinnema van 3 juli jl. vroegen wij waarom ons plannen en subsidieaanvraag nooit formeel behandeld zijn.

Het antwoord was: "Oooo.....dat hebben we even in een rondvraag genoemd" Maar zelfs dit staat overigens nergens in de verslagen.

De provincie Fryslân heeft vanaf het begin gelooft in dit evenement en heeft het zelfs opgenomen in de strijd om de Culturele Hoofdstad 2018. In de regionale pers werd zelfs geschreven dat Waterstad Taptoe Sneek "de gouden medaille” was om de titel mede binnen te slepen. Een verhoging van de door de provincie toegekende subsidie en de mening van de gedeputeerde dat dit evenement er moet komen hebben geen bellen doen rinkelen bij de ambtenaren aan de Marktstraat in Sneek.

Event Exclusief en haar team hebben meer dan een jaar werk, tijd, energie en geld in dit geweldige evenement gestoken. Het gehele programma was klaar, vergunningen waren verleend, muziek was gearrangeerd, choreografie was uitgewerkt, artiesten en orkesten waren gecontracteerd, alles en iedereen stond in de startblokken. Bijna was het rond, alleen de financiële steun van de gemeente was nog nodig om de GO te geven.

Tot slot willen we iedereen enorm bedanken die ons het afgelopen jaar heeft gesteund en geholpen om dit geweldige evenement van de grond te krijgen. Wij, Edwin en Catharina Truijers en het hele team van Event Exclusief, kijken met trots en opgeheven hoofd terug op de intensieve periode die achter ons ligt…..aan ons heeft het niet gelegen.

Enkel een wonder kan Waterstad Taptoe Sneek nog redden!


Namens Event Exclusief
Edwin & Catharina Truijers