dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
4 júly om 07:41
 
Wethouwer Wigle Sinnema reageart op nyt deurgaan Waterstad Taptoe

Wethouwer Sinnema, hier rechts op'e foto ( argyf )

Uteraard hew ik wethouwer Sinnema fan de gemeente SWF gister om un reaksy fraagd n.a.f. ut nyt deurgaan fan ut Waterstad Taptoe bij de Waterpoort. Ik hew dat deen deur un drytal kwotes út de ferklaring fan Catharina en Edwin Truijers fan Event Exclusief an de wethouwer foar te legen. Hieronder de fragen en de antwoarden fan Sinnema.


1. Helaas wordt het evenement door de gemeente Sűdwest Fryslân niet met een substantiële gevraagde financiële bijdrage ondersteunt.

Waarom niet?


Sinnema: Het eerste gesprek met Mevr. Truijers ging over het organiseren van een Taptoe op het plein. Prima. We hebben het gehad over tribunes e.d. en op wat voor manier een subsidieaanvraag gedaan moet/kan worden. Ik heb toen o.a. gezegd dat een taptoe in 2013 wel heel mooi uitkwam, omdat dan de waterpoort 400 jaar bestond en dat er in dat jaar meer activiteiten rondom deze verjaardag zouden worden georganiseerd. Ook gezegd dat ze zich met het idee moest wenden tot SneekPromotion. Daarna heeft zij de switch gemaakt naar een spektakel bij de waterpoot. Hierdoor kwam er een compleet andere begroting (250.000,--) met een post voor SWF van 60.000,--. Ik heb aangeven dat het beter is om eerst af te tasten hoe wij er in het college over denken voordat de definitieve aanvraag komt. Uiteraard was er de “schrik” over de hoogte van de begroting én het gevraagde bedrag. Wij hebben haar teruggegeven dat in lijn met aanvragen voor andere grote evenementen (PanTheater, Zandsculpturen, Leeghwater op afsluitdijk, SnekerStraatFestival) er gedacht moet worden in de richting van € 10.000,--. Zo’n aanvraag moet dan aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een gesloten begroting en nog een aantal punten. Tot een echte volledige aanvraag is het nog niet gekomen,

2.De wethouder heeft in dit overleg toegezegd de plannen opnieuw te bespreken in het college van B&W en alsnog de subsidie zou proberen rond te krijgen met als argument dat Waterstad Taptoe Sneek "DE VIERING” van 400 jaar Waterpoort zou worden.

Is die toezegging gedaan?


Sinnema: “DE VIERING” is een term van mevrouw Truijers. In alle contacten, bestuurlijk en ambtelijk, is aangegeven dat ze moet uitgaan van € 10.000.

3.In het gesprek met wethouder Sinnema van 3 juli jl. vroegen wij waarom ons plannen en subsidieaanvraag nooit formeel behandeld zijn.
Zijn de plannen en de subsidieaanvragen nu wel of niet behandeld?


Sinnema: Vanochtend hadden wij een gesprek op mijn initiatief. Per mail was het gemeentebestuur vorige week een aantal malen benaderd. Naar aanleiding daarvan stond mevrouw Truijers mij telefonisch nogal pittig tewoord. In de rondvraag in B&W van 2 juli is de sprong van 10.000 naar 60.000 nogmaals afgewezen. Daarna is de afspraak op 3 juli door mij geďnitieerd, waarbij ook de mensen van SneekPromotion (Gerard Vellinga en Petra Miedema) aanwezig waren. Ik heb duidelijk aangegeven dat “de sprong” niet gemaakt wordt. Samen met SneekPromotion hebben wij erop gewezen dat het misschien een goed moment was om plan B uit de kast te halen: Taptoe op het plein. Volgens de organisatie was dit onhaalbaar en ook onbespreekbaar.
Strikt antwoord op de vraag: we zijn niet tot een formele subsidieaanvraag gekomen, dus ook niet tot een formele behandeling. Vooroverleg bij dit soort incidentele aanvragen is overigens zeer gebruikelijk omdat dit voor beide partijen de meest effectieve manier van handelen is.