dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
15 júly om 15:47
 
Deen mut der heen!!

Jeroen Deen, matty, even un bitsje helpe! At jum ut met mij eens binne dat dizze jongeman naar New York mut, dan graach jum stem útbrenge op hem. Rap un bitsje!! Hieronder de info:

Sneek – KING, de naam van het oer-Sneker pepermuntsje, is op dit moment bezig met een tien weken durende actie (AcroKing) om een nieuw acroniem te bedenken voor de naam KING. KING is officieel een acroniem van de woorden ‘Kwaliteit In Niets Geëvenaard’. De hoofdprijs voor de weekwinnaar met de meeste stemmen is een trip naar New York, het creatieve centrum van de wereld, waar de winnaar dan het nieuwe acroniem voor KING bekend mag maken.

De winnaar van week 1 is Jeroen Deen uit Sneek, die uiteraard ontzettend graag naar New York toe wil. Maar niet alleen voor zichzelf, maar ook om Sneek met allerlei ludieke acties nou eindelijk eens op de kaart te zetten als de hoofdstad van Nederland in plaats van Kopenhagen. Hij vraagt steun van de hele Sneker gemeenschap, want laten we eerlijk zijn de winnaar van die wedstrijd hoort gewoon uit Sneek te komen. Dus deel, retweet, zet het op je site, twitter en snitter het door. ‘Deen mut der heen’.

Hij schrijft op Facebook het volgende:

Vrienden, bezoekers! Ik wil zo graag naar New York met Frederique dat ik er een schepje bovenop gooi: ik ga campagne voeren en Sneek op de kaart zetten. Hoe? Ideeën zijn welkom, ik dacht zelf aan: het Sneekweekgevoel promoten, stadsfries leren aan deNew Yorkers, vertellen dat de hoofdstad van Nederland niet Kopenhagen is maar Sneek, Doutzen Kroes een tút geven, en niet in de laatste plaats: een nieuwe afkorting voor KING bedenken – want daar gaat het uiteindelijk om. En iets voor KING bedenken, dat mut un Sneker doën tňch?

Zoals jullie misschien wel weten ben ik de eerste weekwinnaar van de AcroKING wedstrijd. Ik heb nu tot 21 juli om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen op mijn inzending MUNT (Meest Ultieme Nederlandse Traktatie). Er komen nog een stuk of tien andere weekwinnaars, dus ik maak een hele redelijke kans. Willen jullie op me stemmen op http://kingpepermunt.nl/weekwinnaars/ en eventueel mijn status delen? Dan maken we er een mooi feestje van, met positieve aandacht voor heel Fryslân en Sneek in het bijzonder. Oftewel: Deen mut der heen!