dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
16 júly om 15:32
 
Ut regent fandaach moaie persberichten!

‘ Lui Út Sneek ’ (LUS): Nieuwe CD-maxi-single ‘ 400 Jaar Waterpoart ’


' Lui Út Sneek ’ of te wel het LUS-Koar presenteert op maandagavond 22 juli haar tweede CD-single in de Irish Pub aan de Marktstraat te Sneek. Aanvang: 20:00 uur. De single staat geheel in het teken van 400 Jaar Sneker Waterpoort, en heeft dan ook heel toepasselijk als titel: ‘ 400 Jaar Waterpoart ’.

Het eerste exemplaar zal, net als vorig jaar, worden uitgereikt aan een echte bekende Sneker. Een Sneker die het ‘Snekers’ hoog in het vaandel heeft. Vorig jaar heeft ‘Ome’ Joop Doevendans hem in ontvangst mogen nemen.
Van deze 2e single, welke weer geheel in het Sneker dialect wordt gezongen, is ook een videoclip gemaakt. Deze zal vrij snel na de uitreiking van het eerste exemplaar te bekijken zijn op You Tube.

Naast het LUS-Koar is er op de cd een prominente rol weggelegd voor onze stadsomroeper Jan Sjoerd !
Op de cd-maxi-single staan 5 liedjes die met de Waterpoort te maken hebben, waaronder ‘ het Sneekweeklied ’ (tekst & muziek Fokko Dam) uit 1983 van de roemruchte Sneekweekband. Dus Fokko Dam, ook dirigent van het LUS-Koar, viert dit jaar een jubileum van 30 jaar Sneek(week)-liedjes.


De eerste single van LUS, ‘ Al mut ik krúpe ’ was een doorslaand succes en heeft vorig jaar zelfs enkele weken op nr. 1 gestaan in de top 25 van het radiostation Holland-FM. ‘Al mut ik krúpe’ is onder de Sneker bevolking inmiddels al een echte klassieker geworden.