dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
16 júly om 16:07
 
Binnenstad Sneek één groot theater op 1 augustus

Sneek – Op donderdag 1 augustus vanaf 13:00 uur is de binnenstad van Sneek één groot straattheater. Elf zeer vermakelijke en bijzondere acts, varierend van een vlooientheater via steltenlopers en individuele typetjes tot Caribische muziek, maken het centrum van Sneek ‘onveilig’ op de dag voordat de Sneekweek gaat beginnen.

Theater Quatsch bijvoorbeeld is het kleinste circus ter wereld bevolkt door minuscule artiesten: Vlooien. Klein van stuk, maar oh zo groot in daden. Bekijk zelf hoe deze kleine kunstenmakers een koets voortrekken, balans zoeken op een loopbal en de weergaloze stunt van de levende kanonskogel vlekkeloos uitvoeren! Tevens kunt u getuige zijn van een dubbele salto op het strakke koord met als grande finale de sprong des doods door een brandende hoepel

Grupo Tamicos brengt een echt zomers, vrolijk, kleurrijk Caribisch repertoire ten gehore. Akoestisch, zonder versterking, loopt deze groep door het centrum van Sneek om de mensen in zomerse sferen te brengen, daarbij het publiek actief betrekkend bij hun act.

Op de grens van theater en muziek speelt Funfare. Onderweg zijn ze de rest van de fanfare kwijtgeraakt, maar dat is geen probleem. Ze doen er een schepje bovenop en spelen met zijn drietjes het hele repertoire, lopen alle figuren, en dat alles met een flinke dosis onverwachte gekke humor en veel interactie met het publiek.

Daarnaast steltengroepen, de literaire snackbar en de dolkomische goochelact van Jugglin’ Jay. En……. Te veel om op te noemen. Donderdag 1 augustus in de Binnenstad van Sneek. Aanvang 13:00 uur.