dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
25 júly om 19:44
 
Huzum wint foar ut earst sinds 18 jaar SKS-wedstryd

In maart fan dit jaar was ik bij Lodewijk Hzn Meeter foar un interview. Toen al waren de ferwachtings hoochgespannen bij dizze skipper. Fandaach maakt hij ut waar: foar ut earst sinds 18 jaar wint ut Huzumer skútsje wear un SKS wedstryd. Hieronder ut earste gedeelte fan ut interview. Foar de rest fan ut fraachgesprek: SKS-Skűtsje Journaal '13 !

‘ Het is echt niet dat het skűtsje van Huzum zo langzaam zeilt, maar de andere schepen varen zo verschrikkelijk snel ’, gaf schipper Lodewijk Hzn Meeter al eens aan. Een mooie uitspraak, maar feit was wel dat het skűtsje met het LM-zeilteken de laatste jaren meestal de rode lantarenhouder van de SKS-vloot was. Geen wonder dat Meeter wel af wil van de naam ‘ Lodewijk de Veertiende ’, als het over Huzum gaat.


En die kans bestaat want sinds februari van dit jaar is de Stichting Vriendenclub It Huzumer Skűtsje de trotse eigenaar van de ‘ Sűn en Wol ’. Het Buitenstvallaatster skűtsje is overgenomen van Siete Eilderts Meeter. Met het nieuwe skűtsje hopen Meeter en zijn bemanning beter te scoren. Het skűtsje wordt in drie jaar afbetaald door Stichting Vriendenclub It Huzumer Skűtsje. In de deal is er rekening mee gehouden dat masten en tuigages worden geruild.

Meeter is er de man niet na om nu meteen van de daken te roepen dat hij meteen voor de hoofdprijs gaat. ‘Als wij dit jaar een plaatsje in de middenmoot kunnen bezeilen, ben ik dik tevreden’, zegt de binnenvaartschipper bescheiden. Toch heeft hij enorm veel zin in het nieuwe seizoen en als er enigszins sprake zou zijn van druk om te presteren dan legt Meeter zich die zelf op...[ ]

SKS- Skűtsje Journaal '13