dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2013Bekiek hele maand 
 
28 augustus om 18:35
 
Programma Jouw Kwartier op 7 september bekend

Foto: Ruben van Vliet, Turners van Turnstad Heerenveen tijdens jouw kwartier 2012Het programma van Jouw Kwartier, de ‘fifteen minutes of fame’, in Theater Sneek en ’s avonds in Poppodium Bolwerk is een bonte aaneenschakeling van regionaal talent. De presentatie van deze dag is in handen van de doorgewinterde en landelijk bekende stand-up comedian Howard Komproe.

De middag zal om 12.00 uur geopend worden door het Sneker Symfonie Orkest onder leiding van Tseard Verbeek. Daarna zal er een grote afwisseling zijn van bekend en onbekend regionaal talent. Solozangers als Bente Groeneveld uit Makkum en Johnny Leijen uit Nijland, folkband Whacj Ceol, gitaarduo Ilse en Sophie, Popkoor Voor Schut, Martini Jongenskoor, musicalkoor Music Alive uit Sneek en vrouwenkoor Femmes Pur Sang uit Franeker laten op muzikaal gebied van zich horen.

Verschillende soorten dans worden getoond door Dansstudio Boombox, showmusicalgroep Dance Explosion uit Sneek en Noa en Lientje van der Meer uit Raerd.
Ongetwijfeld zal het optreden van de acrobaten, turners en free runners van Turnstad Sneek één van de hoogtepunten van de middag vormen.

Dat er in de regio ook cabaretiers en entertainers zijn, laten theaterduo’s ADYRF uit Jirnsum en Renée en Mera uit Bolsward op het podium van Theater Sneek zien. De middag in Theater Sneek wordt afgesloten door het Stedelijk Harmonie Orkest in een unieke samenwerking met musicalopleiding MUZT. Het orkest en de musicaltalenten van Muzt zullen voor deze gelegenheid onder andere een medley uit de musical Hairspray brengen.

In Het Bolwerk wordt de avond onder andere gevuld met verschillende regionale bands als Wooden Moons, Fruitbasket, en 10 To Go. Als afsluiter van deze avond speelt het inmiddels landelijk bekende Broken Brass Ensemble het dak van het Bolwerk eraf. DJ Try Out draait de avond aan elkaar met funcky plaatjes.

Op het plein voor het theater is een terras met straattheater en een cursusmarkt met het volledige aanbod van Kunstencentrum Atrium. In de leslokalen van Kunstencentrum Atrium, aan de overkant van het nieuwe theater, vinden ’s ochtends workshops van bekende artiesten aan amateurtalenten plaats. De toegang voor de gehele dag is gratis.