dagboek > overzicht
Dagboek november 2013Bekiek hele maand 
 
18 november om 18:52
 
HET GESPREK VAN SNEEK KIEST VOOR DE TOEKOMST

• HANS WIEGEL OVER LANDELIJKE POLITIEK, LOKALE POLITIEK EN ZIJN VISIE OP FRIESLAND
• HOE WERKT DE MASTER STEVE JOBS SCHOOL? ERVARINGEN VAN DE NIEUWE SCHOOL IN SNEEK
• WAT IS HET SUCCES VAN HET POPPODIUM BOLWERK?
• “SNEKOLOGIE”: LUSTRUM VAN EEN FENOMEEN EN
• DE IJLSTER VEILING: WAT VOOR VEILINGSTUKKEN KOMEN IN SÚDWEST-FRYSLÂN ONDER DE HAMER?

Alweer voor de tiende keer mogen de gasten zich klaar gaan maken voor de talkshow Het Gesprek van Sneek. Tijdens deze boeiende zondagmiddagdiscussie komen ondernemers, politici, muzikanten en andere bijzondere gasten bijeen om in een vlot tempo de onderwerpen te bespreken die de inwoners van Súdwest-Fryslân bezighouden. De nostalgische locatie, Café Vellinga aan het Veemarkterrein in Sneek, leent zich hier uitstekend voor.

Hans Wiegel te gast

Als kopstuk van de middag zal voormalig politicus van de VVD Hans Wiegel te gast zijn. Met Jacques Monasch gaat hij in gesprek over de landelijke politiek, de lokale politiek en zal hij spreken over zijn visie op Friesland.

Innovatie in het onderwijs

Een van de “hete ijzers” van de middag betreft innovatie in het huidige onderwijs. Janet Jansen is voor dit item uitgenodigd. Al heel vroeg krijgen kinderen inmiddels met moderne middelen te maken. De Master Steve Jobsschool is ervan overtuigd dat de uitvinding van de iPad een nieuwe fase markeert in de interactie tussen kind en virtuele wereld. Voor het basisonderwijs schept dit zowel nieuwe uitdagingen als nieuwe kansen.

Het Bolwerk

Kees Romers komt praten over het reilen en zeilen van het Poppodium Bolwerk in Sneek. Naast dit item zal er muziek gespeeld worden door een singer/songwriter en wordt de middag door een jazzband van muziek voorzien.

Snekologie

Statenlid Ömer Kaya stond samen met stadsdichter Henk van der Veer aan het begin van de cursus Snekologie. Inmiddels bestaat deze cursus al vijf jaar. Een selecte groep krijgt via gastlessen op verschillende Sneker locaties op een ludieke manier kennis van de stad Sneek. Kaya en enkele Snekologen komen deze zondag uitleggen wat de cursus en het gevoel “Snekologie” inhoudt.

Veilinghuis Âld Fryslân

Eigenaar van veilinghuis Âld Fryslân Machiel Dijkstra is te gast en neem een bijzonder veiling stuk mee. Ook zal er gesproken worden over het fenomeen “Goede doelenveiling”. Wat zijn de ontwikkelingen rondom zijn vakgebied? We zullen het 24 november gaan horen.

Waar?

Het Gesprek van Sneek is voor iedereen vrij toegankelijk. Café Vellinga aan de Korte Veemarktstraat 11 opent haar deuren om 16.00 uur. De talkshow begint om 16.30. En, zoals altijd, is iedereen voor Studio Sport weer thuis!