dagboek > overzicht
Dagboek november 2013Bekiek hele maand 
 
22 november om 10:30
 
EXPOSITIE SNEKER KUNSTENARES BOTTY SWART BIJ DE DAALDERSPLAATS IN SNEEK


Sneek- In samenwerking met Galerie Peter Bax valt er vanaf heden tot eind januari 2014 bij hotel restaurant Daaldersplaats te Sneek een gelenheids-expositie te bewonderen.

De Sneker kunstenares Botty Swart (1950) debuteerde in 2007 met haar werk in Galerie Peter Bax aan de Singel te Sneek. Botty is autodidact kunstenares die zich een tijd lang vol overgave heeft gestort op het schilderen. Na een periode van experimenteren en zoeken naar een eigen stijl, die ze inmiddels gevonden heeft, werd het tijd om met haar werk naar buiten te treden. Sinds haar eerste expositie in de Sneker Galerie, waar haar werken ook circuleren in de kunstuitleen, zijn er meerdere exposities in het land gehouden. Naar aanleiding daarvan kwamen er ook steeds vaker opdrachten bij haar binnen. In eigen beheer werden er kalenders en mapjes met aanzichtkaarten uitgebracht waardoor haar werk nog meer onder de aandacht kwam. Kleine straatjes, hoge torens, schepen en bruggetjes in een bijna surrealistisch te noemen stijl zijn het kenmerk van haar werk. Zij heeft deze voor haar favoriete thema’s, de bouwkunst en de scheepvaart, met haar kleuren en inhoud een geheel eigen dimensie. Het enthousiasme en de energie waarmee zij deze werken vervaardigde straalt van het werk af.

Botty is een paar jaar geleden samen met haar man op een schip gaan wonen om daarmee van hun vrijheid te kunnen gaan genieten. Ze kwam er al snel achter dat door ruimtegebrek maar meer nog wegens hen overkomen gezondheidscomplicaties, het schilderen er voorlopig niet meer van zou komen. We hopen op een spoedige terugkeer in haar proces. Deze expositie die een groot deel van haar nog resterende oeuvre omvat is daarom zeer bijzonder te noemen.