dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2014Bekiek hele maand 
 
14 jannewary om 10:43
 
Excursie van de smaakpapillen op Culinaire Elfstedentocht

Weer of geen weer. IJs of geen ijs. Op vrijdagavond 7 februari 2014 om 18:00 uur gaan circa 300 deelnemers van start voor de Elfstedentocht. De Culinaire Elfstedentocht wel te verstaan, waarbij de koks van 11 uitspanningen in Sneek het achterste van hun tong laten zien in de vorm van tapasachtige en tongstrelende gerechtjes met een knipoog naar de schaats-Elfstedentocht. Smaakpapillen kietelen in optima forma.

De 2014 editie is al weer de zesde keer dat de Culinaire Elfstedentocht plaats vindt. Vaste prik met een maximum van 300 deelnemers. Iedere deelnemer, die een startkaart (tevens stempelkaart) ŕ € 32,50 heeft gekocht bij een van de verkoopadressen, wordt ingedeeld in een groep . Elke groep start in een ander etablissement en krijgt daar een tapasachtig hapje geserveerd. Twintig minuten later klinkt de bel voor de wissel en de groepen hebben vervolgens tien minuten tijd om zich naar het volgende adres op de stempelkaart te begeven, waar de gehele procedure zich herhaalt en men een stempel krijgt. Enzovoorts…tot de stempelkaart (en de deelnemer) vol is. Dan is deze ‘horror-tocht’ volbracht, want alleen de allersterksten halen de eindstreep.

Zoals gebruikelijk wint de meest ludiek verklede Elfstedentochtganger een prijs. De voorverkoop voor de gewilde stempelkaarten is reeds van start gegaan. Dus zorg dat u er bij komt, want op=op.


Voorverkoopadressen: Irish Pub, Onder de Linden, De Walrus, De Wijnberg ; reserveren is ook mogelijk via de mail: bas@dewalrussneek.nl .

Deelnemers: Hotel Van der Valk // Eetcafé De Lachende koe // Restaurant Pepe en Coco // Restaurant ‘t Vaticaan // Chinees restaurant Sing king Ling // De Walrus eten, drinken enzo… // Bommel // Restaurant Onder de Linden // Hotel De Wijnberg // Brasserie De Koperen Kees // Hotel restaurant De Daalderplaats

Feitelijke info: Culinaire Elfstedentocht Sneek; datum 7 februari 2014 aanvang 18.00 uur; startbewijs € 32,50 pp