dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2014Bekiek hele maand 
 
5 febrewary om 18:24
 
‘ De Waag ’ fan Vereniging Historisch Sneek e.o.

‘ De Waag ’, is het officieel orgaan van de Vereniging Historisch Sneek e.o. Opgericht 1 september 1998. Ut blad het met ingang fan dit jaar un nieuw omslach kregen. De 400 jarege Waterpoort is ferdwenen en dęrfoar in ut plak is un prachtege foto fan molen ‘ De Ooster ’ kommen. Mar su skriëft sekretaris Dirk Schild ‘ ook het lettertype ‘ De Waag ’ is gewijzigd in een meer modern lettertype ’. Mar nyt allienech un moderner lettertype der is nňch un reden om ut foarge lettertype te feranderen.

“ Een trouwe lezer wees ons op het feit dat er voor en tijdens de tweede wereldoorlog een tijdschrift bestond dat ook ‘ De Waag ’ heette. Het was een interessant en intellectueel tijdschrift, maar doordat het consequent en eenzijdig de SS-richting onderschreef verloor het zijn goede naam. Ook hierdoor leek ons een wijziging van het ‘ Duitse lettertype ’ op zijn plaats. Verder blijft de opzet hetzelfde.”

Miskyn had ut un idee weest om dan futdaleks de naam fan ut ňrgaan ok mar fan ut omslach te halen?

Ut blad siët der anders prachtech út, met prachtege artikels over de stad. De opmaak is dúdelek en oversichtelek met un soad moaie foto’s. Dikke fear in de broek fan Cees Veenstra, dy’t syn bijdragen in ut Snekers skriëft! Ut blad ferskynt 4 x per jaar. Foar ferdere info ferwies ik graach naar de site fan de fereniging: http://www.vhsneek.nl