dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2014Bekiek hele maand 
 
15 febrewary om 17:34
 
De Basic in Theater Sneek

Fandaach un hearlek rustege dach had, mar mňrren mach ik naar De Basic in Teater Sneek, dęr’t Jan Eringa cs optrede salle met De Basic. Fantefoaren even inleze ( doën ik altyd at ik naar un foarstelling toe gaan ) wie en wat mij te wachten staat. Over De Basic lees ik op de frontpagina o.a.:

“ Sneek is meer dan zeilen en de Sneekweek. De stad heeft misschien wel de meest uitgebreide en diverse blaascultuur van het land. DEBASIC Pop en Jazz Orkest is een niet onbelangrijk exponent in dit geheel.

De Basic wordt ondersteund door het bedrijfsleven in Sneek en omgeving, waardoor het mogelijk is dat er met een aantal professionals wordt gespeeld. Maar de Basic is meer dan een Bigband. Het Basic-combo, de Basic XL (met strijkers) en de samenwerking met een symfonieorkest, het Frysk Jeugdorkest, maakt de Basic multifunctioneel.”

Over ut programma dat mňrrenmiddach in ut Teater fan Sneek ten útfoer brocht wurde sal, de fňlgende info:

DEBASIC XL goes percussion edition 2!

Solisten: EDDIE C. en de Frisse Friese Meiden
Waar: Theater Sneek
Wanneer: Zondag 16 februari 2014
Aanvang 15:00uur / entree EUR 10,-

Eddie Conard is percussionist en zanger, maar vooral entertainer. Deze rasartiest is geboren in de USA en trad o.a. op met Sting, Chaka Khan, The Pointer Sisters, Candy Dulfer, Toto en Al Jarreau. Het Belgische muzikantenblad Stage kende hem in 2000 Award voor Beste percussionist allertijden Eddie toe.

DEBASIC pop & jazz orkest bestaat uit een uitgebreide ritme-, blazers- en strijkerssectie en telt maar liefst 40 muzikanten. Dit orkest heeft zijn sporen rijkelijk verdiend met het begeleiden van internationale artiesten als Jean Toots Thielemans en Madeline Bell. Optredens waren er ook met Nederlandse toppers: o.a Big, Black & Beautiful, Edsilia Rombley, Wouter Hamel en Xander de Buisonjé.

DEBASIC wordt bovendien al enige tijd vergezeld door de Frisse Friese Meiden. Deze ‘good looking women’ hebben stemmen die naadloos op elkaar aansluiten. Zij zullen u samen met Eddie Conard een onvergetelijke middag bezorgen.
Ik bin heel benieuwd!