dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2014Bekiek hele maand 
 
27 febrewary om 18:26
 
Samenwerkers in Fries Teaterlaan

An ut begin fan dizze week lei der sumar un aardech tydskrift op myn kokňsmatsje: Scčnes en met in un road blokje deronder Friesland. Scčnes is un landelek teatertydskrift en komt nou met dizze anpaste edisy foar Fryslaan. De earste en de laaste acht pagina’s fan dit nummer fan Scčnes staat grôtfol artikels over wat der binnenkňrt in de Friese teaters te genieten falt. Ut is un prima fňrm fan samenwerking fan de fijf Friese teaterdirekteuren.


Fanavend is Iris Kroes in de Noorderkerk ( anfang 20.15 uur ) en saterdachavend komme de Amazing Stroopwafels in Teater Sneek:

Veel muziekgezelschappen en bandjes gaan zo’n vijf of tien jaar mee. Er zijn er ook die de twintig jaar halen. Maar als je als band ruim 33 jaar aan de weg timmert, met elk jaar nog een goedgevulde agenda en volop spelplezier moet er toch iets bijzonders aan de hand zijn. Bovennatuurlijk verschijnsel? Nee, de Eeuwige Vlam!

The Amazing Stroopwafels zingen in hun nieuwe theatervoorstelling De Eeuwige Vlam over zaken die hen beroeren, veel werk van hun nieuwe cd, maar ook klassiekers als De Reus van Rotterdam en Ik ga naar Frankrijk. En Oude Maasweg, gesitueerd tussen de raffinaderijen in het Botlekgebied bij Rotterdam, ontbreekt niet.

Wordt dit rock-‘n-rollator, langzaam achteruit?
Wie de band in het theater ziet, weet dat dit beslist niet het geval is: met grenzeloos enthousiasme worden vrolijke liedjes de zaal in geslingerd, terwijl op verstilde momenten prachtige ballades klinken. Hun oorsprong als straatmuzikanten blijft voelbaar: improvisatie, inspelen op de actualiteit en contact met het publiek staan hoog in het vaandel.

Wim Kerkhof praat de boel op onnavolgbare wijze aan elkaar, zingt en speelt zijn piano en contrabas een slag in de rondte. Arie van der Graaf, onovertroffen gitarist en Rien de Bruin (zang, gitaar, accordeon) completeren het originele trio. In het theater worden ze bijgestaan door rots in de branding van het eerste uur Koos Pakvis (zang, bas), drummer Hans Greeve en Johan Jansen op pedalsteel.

Na 33 jaren van intensieve arbeid wordt er nog steeds gemusiceerd met een jeugdige frisheid. De inspiratie blijft bestaan, de Eeuwige Vlam blijft branden.

De pers over The Amazing Stroopwafels:

“De zalen zitten de komende twee maanden vol. Dat publiek komt voor een vrolijke avond en krijgt die ook. De groep draait om het creatieve brein Wim Kerkhof, met zijn scherpe en toch warme stem. Het vingervlugge gitaarwerk van Arie van der Graaf en de aanstekelijke tweede stem van Rien de Bruin zijn vaste waarden voor dat succes… interessante, historische verhalende nummers.” – De
Volkskrant

“In een ongekend forse bezetting, omringd door een feestelijk vlaggendecor en gewapend met reislust als rode draad gaan de Stroopwafels er plots als echte theatermakers tegenaan…verrassend humoristisch. Ofwel: in de prikkebenige zanger-bassist-toetsenist schuilt een groter komiek dan eerder elders tot uiting is gekomen.” – AD