dagboek > overzicht
Dagboek maart 2014Bekiek hele maand 
 
28 maart om 09:14
 
Herbert de Vries en Bauke de Jong worden benoemd tot Waterpoorters

Herbert de Vries ook actief in de paardenwereld


Herbert de Vries en Bauke de Jong worden op maandag 14 april tot nieuwe Waterpoorters 2014 benoemd. Jaarlijks worden 1 of 2 personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in Sneek, gehuldigd tot Waterpoorter. De huldiging vindt plaats op het Waltaplein in het stadhuis van Sneek.

Herbert de Vries wordt benoemd op grond van zijn jarenlange vrijwillige werkzaamheden als o.a. voorzitter en bestuurslid van de Vereniging van de Sneker Zakenlieden, voorzitter commissie 60 jaar VSZ, initiator en uitvoerder recordpoging grootste oranjekoek in 2006, bestuurslid Sint Nicolaas Intochtcommissie van de Vereniging van Sneeker Zakenlieden, initiator provinciale Sinterklaasintocht in Sneek 2004 en de landelijke Sinterklaasintocht Sneek in 2005, initiator en hoofduitvoerder Tros Muziekfeest in 2011, voorzitter en penningmeester Elfsteden fietsvierdaagse, lid algemeen bestuur Sneek Promotion, lid centrummanagement, penningmeester Stichting Galigapromenade, voorzitter ponyclub Tally Ho, bestuur Stichting Manege Sneek, initiator en mede uitvoerder Concours Hippique Sneek, voorzitter Stichting Duurzaam Vervoer Sneek, initiator Ondernemersfonds Sneek, voorzitter stichting onderfonds binnenstad Sneek (OBS) en lid werkgroep keurmerk veilig ondernemen binnenstad.

Bauke de Jong heeft zich bij Advendo Sneek jarenlang verdienstelijk gemaakt als bestuurslid, instructeur en leider van de jaarlijkse kampweken, is nog steeds chauffeur en lid van de materiaalploeg, was secretaris van Stichting De Sneker Pan en 2e secretaris Sintrale Kommisje Skűtsjesilen (SKS) is secretaris binnen de Stichting Vrienden van de Advendo Korpsen, secretaris Dicky van der Werffonds en secretaris van de Sint Nicolaas Intocht Commissie van de Vereniging van Sneeker Zakenlieden en helpt in die hoedanigheid ook altijd mee met alle sinterklaasactiviteiten.

Op 19 juli 1974 werden op initiatief van de Stichting Sneek Promotion voor de eerste keer personen die zich verdienstelijke hebben gemaakt voor Sneek benoemd tot Waterpoorter. Sindsdien worden ieder jaar een aantal Snekers gehuldigd die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de gemeente. De Waterpoorters ontvangen bij hun benoeming een gouden Waterpoortspeld en een oorkonde.