dagboek > overzicht
Dagboek april 2014Bekiek hele maand 
 
3 april om 12:14
 
Sibon

Sit hearlek te lezen in un foetbalboek dat nňch offisjeel ferskine mut: Sibon- eigenzinnig en onafhankelijk is de titel. Ut boek is skreven deur Radboud Droog, dy’t al wear un moai antal jaren spňrtferhalen foar de LC skriëft. Hij debútearde in boekfňrm met ‘De Harkema en De Boys’in 2011. Ut boek over Sibon sal ferskine bij Uitgeverij Louise ( siën op www.uitgeverijlouise.nl )

Hieronder de flaptekst fan ut boek

SIBON (tot 19 april voorintekenprijs 10 euro, daarna 15 euro - leverbaar per 19 april)
eigenzinnig en onafhankelijk
Gerald Sibon won nationale bekers en landstitels en voetbalde bij FC Twente, VVV, Roda JC, Sheffield Wednesday, PSV, Ajax en Melbourne Heart. Maar zijn beste jaren beleefde de aanvaller ontegenzeggelijk bij SC Heerenveen.

In ‘Sibon’ vertelt hij op de voor hem zo typerende wijze over zijn leven als voetballer en vader. Hij was misschien wel het gelukkigst in Australië, waar het voetbal niet heel veel voorstelde, maar het sociale leven als een maatpak voelde. Zijn hoogtepunten waren talrijk, met de bekerwinst van SC Heerenveen als zijn magnum opus. ,,Heerenveen is mijn club geworden."

Hij voetbalde in China met het Olympisch elftal tegen Messi en ontwaarde in het hotel een van zijn helden, Diego Maradona. Gerald Sibon over die ontmoeting: ,,Daar liep een klein mannetje met allemaal krullen. Tja, als zo’n man dan per se met jou op de foto wil, dan moet dat maar…”